Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Obama poděkoval hráčům: Svými výkony jste nás chytli za srdce

Washington – I když se mistrovství světa hrálo ve Spojených státech amerických už v roce 1994, vypadá to, že fotbal s kulatým míčem si získal masivní zájem amerických sportovních fanoušků až letos. Možná na tom má podíl i prezident Barack Obama, který s velkým zájmem sledoval zápasy národního týmu.

Barack Obama
zdroj: ČT sport

Spojené státy v úterý odehrály napínavý souboj s Belgií, v němž nakonec prohrály 1:2 v prodloužení. Utkání v přímo v USA sledovalo 22 milionů diváků, tedy o 3 miliony víc než finále Major League Baseball.

Kapitánu Clintovi Dempseymu a brankáři Timu Howardovi za předvedený výkon poděkoval prezident Barack Obama. "Jsme na vás všichni moc pyšní. Vedli jste si opravdu moc dobře," řekl fotbalistům po telefonu. "Fotbal byl první sport, kterému jsem se věnoval, ale nikdy jsem nebyl tak dobrý jako vy. Vy jste nás svými výkony opravdu chytli za srdce, byli jste neuvěřitelní," dodal americký prezident.

Obama žertoval na adresu gólmana Tima Howarda, jenž si připsal rekordních 16 zákroků a stal se hlavním americkým hrdinou osmifinálového zápasu. Podle prezidenta si gólman Evertonu bude muset oholit bujný plnovous, aby unikl pozornosti a vyhnul se po návratu do USA davům, které svým výkonem strhl. Celé mužstvo pozval do Bílého domu.

Howard a spol. mají zamířit i do Pentagonu. Po utkání s Belgií byl zkušený gólman na Wikipedii chvíli žertem uveden jako ministr obrany a skutečný šéf resortu Chuck Hagel ho pozval na návštěvu. "Řekl Howardovi, že po menším výcviku by jednou mohl opravdu ministrem obrany být," uvedl mluvčí Pentagonu John Kirby.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články