Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

O gólmana méně v brankářském rébusu – Španělům se zranil De Gea

Rio de Janeiro – Odpověď na otázku, zda se mezi tyčemi v duelu proti Chile objeví Iker Casillas, začíná mít jasnější kontury. Španělská reprezentace totiž ve zbývajících utkáních základní skupiny nemůže počítat s náhradním brankářem Davidem de Geou. Třiadvacetiletý gólman Manchesteru United si přivodil svalové zranění na noze a podle španělských médií bude mimo hru deset dní.

Pepe Reina a David de Gea
zdroj: ČTK/EFE

Obhájci titulu v prvním duelu v Brazílii utrpěli překvapivý debakl 1:5 s Nizozemskem i kvůli chybám brankáře Ikera Casillase. Pokud by chtěl trenér Vicente del Bosque přistoupit v klíčovém středečním duelu s Chile ke změně mezi tyčemi, má k dispozici už jen Pepeho Reinu.

Del Bosque však zřejmě radikální změny v sestavě neplánuje. "Nechceme dělat ukvapená rozhodnutí. Je to krátký turnaj a my chceme najít to nejlepší řešení," potvrdil španělský kouč.

Casillas se naopak od Del Bosqueho dočkal ocenění. A to kvůli jeho proslovu po tragédii s Nizozemskem. "Dokázal svoje vůdcovství. Když jsem šel na tiskovou konferenci, ke všem promlouval v naprostém tichu. Vzal na sebe zodpovědnost, ale také položil základ pro možnou obnovu. Byl to pozitivní, pěkný a užitečný proslov," dodal Del Bosque.

A co Buffon?

Problém s brankáři neřeší jen Španělé. Italové zatím netuší, zda budou moci proti Kostarice nasadit kapitána Gianluigiho Buffona. "Jsem optimista, že se rychle stihne uzdravit. Ale nemohu říct přesnou prognózu," uvedl. "Uvidíme den po dni, jak bude jejich stav vypadat a zda budou moci nastoupit," uvedl lékař italského týmu Enrico Castellacci. Buffona v prvním zápase nahradil Salvatore Sirigu, který přispěl k výhře nad Anglií 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články