Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Noční můra. Vše bylo špatně, říká Boateng

Belo Horizonte - Příprava ghanské reprezentace na MS byla podle Kevina-Prince Boatenga zcela amatérskou záležitostí. Ghanský záložník to uvedl v narážce na spory o prémie, vytopený hotelový pokoj a dálkové lety v ekonomické třídě.

Kevin-Prince Boateng na tréninku Ghany
zdroj: DPA autor: Marius Becker

"Nikdy bych si nepomyslel, že by příprava na mistrovství světa mohla být zorganizována tak špatně. Všechno bylo amatérské," řekl Boateng. "Ta noční můra započala v první den příprav a trvala až do posledního dne," dodal. Boateng byl navíc vyloučen z kádru ještě před posledním zápasem skupiny s Portugalskem kvůli údajným vulgárním urážkám na adresu trenéra Kwesiho Appiaha. Stejný osud potkal také Sulleye Muntariho z důvodu fyzického útoku na člena svazu.

"Nezajímá mě, co říkají. Nedělám si s tím hlavu, protože vím, že jsem nic takového neudělal," řekl Boateng s tím, že hráči pouze jednou bojkotovali trénink kvůli nevyplaceným prémiím. Obvinil federaci, že nesprávně naložila s penězi na týmovou přípravu od FIFA. Prezident Ghany John Dramani Mahama později vstoupil do sporu tím, že poslal zhruba tři miliony dolarů v hotovosti do sídla týmu v Brazílii. Boateng ale tvrdí, že roztržka ohledně peněz byla tím nejmenším problémem.

"Let z Miami do Brazílie trval 12 hodin. Mačkali jsme se v ekonomické třídě, bolely nás nohy. Pro normálního člověka to může znít divně, ale pro vrcholové sportovce je to těžké," poznamenal. "Mezitím prezident našeho svazu seděl v obchodní třídě s manželkou a dvěma dětmi," dodal Boateng. Před úvodním zápasem Ghany si prý také musel vyměnit pokoj v hotelu, protože ten jeho byl vyplavený. "Neříkal bych tomu hotel, to byla skládka. Musel jsem si vyměnit pokoj, protože ten můj připomínal soukromý bazén se stropním přikapáváním," postěžoval si.

Otázku, zda hodlá ukončit reprezentační kariéru, nechal otevřenou. "Nepotřebuji skončit. To oni mě vyhodili. Miluju svou zemi a lidi, ale za těchto podmínek je obtížné pokračovat. Pojedu na dovolenou, vrátím se v polovině července do klubu a pak uvidíme," uvedl Boateng.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články