Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nejlepší střelec Rodríguez v slzách: Splnili jsme si všechny sny

Fortaleza – Šest vstřelených gólů. Takovou bilanci neměli na posledních dvou šampionátech ani definitivní vítězové tabulky střelců MS. Naposledy dokázal více branek na jednom turnaji vstřelit jen fenomenální Ronaldo v roce 2002. Nejlepší střelec letošního MS James Rodríguez se přitom loučil s Brazílií v slzách a litoval, že Kolumbie nemůže jít dál. Los Cafeteros podle něj do čtvrtfinálového zápasu s domácím Selecaem dali vše.

James Rodríguez v slzách po utkání s Brazílií
zdroj: imago sportfotodienst

Nejlepší střelec mistrovství světa sice vstřelil branku v každém zápase, ale jeho šestý gól už nedokázal odvrátit porážku 1:2. "Brečím, protože jsme do toho dali všechno. Bohužel nám rozhodčí příliš nepomohl. Splnili jsme si všechny naše sny... je škoda, že musíme jít," řekl Rodríguez.

Jeho chvíle přišla pro Kolumbii tentokrát pozdě, když v 80. minutě proměněnou penaltou potrestal faul brankáře Júlia Césara na střídajícího Carlose Baccu a snížil na 1:2. Domácí si v závěru už těsný náskok pohlídali. "Brazílie je dobrý tým, ale my jsme udělali všechno. Chtěli jsme pokračovat, ale bohužel končíme tady," litoval ofenzivní záložník Monaka.

Po závěrečném hvizdu se ho na trávníku snažili utěšovat Brazilci Daniel Alves s Davidem Luizem. Autor druhé branky dokonce nabádal fanoušky na stadionu, aby mladému Kolumbijci zatleskali. "Řekl mi, že jsem hrál dobře. Pravdou je, že mi udělalo radost, když mě tolik superhvězd objalo," ocenil soupeře Rodríguez.

Jako teprve čtvrtý hráč v historii se Rodríguez dokázal trefit ve všech svých prvních pěti zápasech na MS. Ve dvaadvaceti se kolumbijský reprezentant také stal druhým nejmladším autorem šesti gólů na světovém šampionátu. Předstihl ho jen Brazilec Pelé, kterému bylo v roce 1958 sedmnáct.

Kolumbie i díky rodákovi z Cúcuty nechala na turnaji zapomenout na absenci zraněného kanonýra Radamela Falcaa a před utkáním s Brazílií vyhrála všechny čtyři zápasy. "Jsme smutní, ale musíme být hrdí na to, co jsme tady dokázali. Můžeme odjíždět s hlavami nahoře. Díky, Kolumbie, protože jsi v nás neustále věřila," dodal Rodríguez, jenž za týden oslaví 23. narozeniny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články