Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Na lavičce Italů končí Prandelli, rezignoval i Lamouchi

Sao Paulo – Bezprostředně po vyřazení svých týmů na mistrovství světa oznámili rezignaci trenéři Itálie a Pobřeží slonoviny. Jak Cesare Prandelli, tak Sabri Lamouchi vyvodili osobní zodpovědnost z neúspěchů reprezentačních ekip, které na šampionátu vedli. O témže kroku uvažuje i kouč Bosny a Hercegoviny Safet Sušič, jenž si před definitivním rozhodnutím ještě vzal čas na rozmyšlenou.

"Moje rezignace je neodvolatelná. Technicky to nefungovalo, takže za to přebírám plnou zodpovědnost," řekl Prandelli, který přitom jen chvíli před mistrovstvím na konci května prodloužil smlouvu o další dva roky do Eura 2016.

"Od té doby, co jsme prodloužili moji smlouvu, se něco změnilo. Nevím proč. Vybral jsem si určitý technický plán, a protože to nefungovalo, odstupuji," dodal kormidelník squadry azzury, kterou vedl od roku 2010 a na posledním evropském šampionátu před dvěma lety ji dovedl ke druhému místu.

Obdobně se vyjádřil Prandelliho kolega na lavičce Pobřeží slonoviny. "Po mistrovství mi vyprší stávající smlouva a nebudu jednat o prodloužení. Je to logické, když jsme neuspěli na mistrovství Afriky a vypadli jsme ze světového šampionátu. Zodpovědnost leží na mně," řekl Lamouchi. U reprezentace "Slonů" byl od předloňského května a jednalo se o jeho vůbec první trenérské angažmá.

Bosenský lodivod Safet Sušič povede své svěřence v závěrečném vystoupení v rámci skupiny F proti Íránu a dost možná bude tento zápas jeho reprezentační derniérou.

"Bude to pro mě těžké, ale jednoho dne přijde čas, abych se rozloučil. Své rozhodnutí oznámím někdy během příštích deseti dní," uvedl Sušic, jenž se doma dočkal tvrdé kritiky za údajné taktické chyby při prohraných utkáních s Argentinou (1:2) a Nigérií (0:1). "Jednoho dne třeba analýzy dojdou k tomu, že nám chybělo jen trochu štěstí a lepší rozhodnutí rozhodčích," poznamenal trenér turnajového nováčka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články