Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Možná i další funkční období. Blatter chce znovu kandidovat do čela FIFA

Sao Paulo - Předseda FIFA Sepp Blatter se hodlá znovu ucházet o svou pozici v čele světového fotbalu. Oznámil to na kongresu v Sao Paulu, kde se funkcionáři vyslovili proti omezení počtu funkčních období. Změnu pravidel podpořili pouze zástupci evropské fotbalové unie UEFA.

"Moje mise ještě neskončila, to vám říkám," prohlásil Blatter před delegáty a sklidil aplaus. "Jsem připraven vést vás kupředu. Vybudujeme novou FIFA," dodal.

FIFA nezveřejnila přesné výsledky hlasování o změnách. Delegáti se totiž museli vyjádřit zvednutím buď zelené, nebo červené karty, protože elektronický volební systém v konferenčním sálu nefungoval. Zástupci FIFA pouze konstatovali, že návrh zamítla většina přítomných.

Blatter původně oznámil, že současné funkční období bude jeho poslední. V poslední době se ale množily spekulace o tom, že se bude o místo v čele světového fotbalu ucházet i popáté za sebou. Osmasedmdesátiletý švýcarský funkcionář vede FIFA od roku 1998.

Blatter na kongresu zároveň nečekaně navrhl, aby trenéři měli možnost dvakrát za zápas překontrolovat sporný výrok rozhodčího podle videozáznamu. Šéf FIFA přitom zavedení technologií ve fotbale dlouho odmítal a posléze ho omezil pouze na rozhodnutí, zda míč překročil, nebo nepřekročil brankovou čáru. Jakoukoli změnu pravidel musí schválit mezinárodní komise IFAB.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články