Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Milý trenére... Švýcarští fotbalisté se rozloučili s končícím Hitzfeldem

Curych – Sice vypadli, smutní, ale i tak hráči Švýcarska připravili trenéru Ottmaru Hitzfeldovi krásný odchod do důchodu. S Argentinou bojovali o postup do čtvrtfinále až do předposlední minuty prodloužení, kdy inkasovali jediný, leč vyřazovací gól. 

Sport
zdroj: ČT4

Pětašedesátiletý trenér Hitzfeld se sice narodil v Německu, ale cítí se spíše Švýcarem. Vyrůstal ve vesničce Lörrach přímo na společné německo-švýcarské hranici, ve švýcarských klubech poté hrál i trénoval. Věhlas si ale získal až jako kouč Borussie Dortmund a Bayernu Mnichov, s nimiž vyhrál Bundesligu i Ligu mistrů. Svou trenérskou kariéru uzavřel jako reprezentační kouč Švýcarska.

"Děkuji, trenére," uvedl Xherdan Sgaqiri na Facebooku. "Děkuji za lásku, sílu a emoce... Bez Vás bychom nebyli tam, kde nyní jsme. Jsem hrdý, že jsem mohl spolupracovat s takovým trenérem, s takovým skvělým člověkem. Přeji Vám a Vaší rodině jen to nelepší a především zdraví," dodal s tím, že ve fotbale je nevždy ten lepší na konci odměněn. "Ale stejně jsem pyšný na to, jak jsme bojovali až do konce. Nikdy jsme se nevzdávali."

Obránce Stephan Lichtsteiner, který ztratil míč před klíčovou akcí utkání, při níž Lionel Messi vymyslel rozhodující gól přihrávkou Ángelu de Maríovi, se zase k trenérovi vyznal ještě osobněji. "Chtěl bych Vám poděkovat. Naučil jste nás přijmout porážky a 'růst' z nich. Neustále jste nás motivoval. Vy jste mě fotbalově i lidsky formoval a já bych Vám za to chtěl vyslovit můj největší respekt. Jsem hrdý na to, že jsem byl součástí Vašeho týmu. Jste jedním z nejlepších trenérů na světě," napsal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články