Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Messiho střelu by nechytili ani dva brankáři, zářil trenér Argentiny

Belo Horizonte – Argentinci zvítězili i ve svém druhém utkání na turnaji, ani tentokrát ale nepředvedli výkon, který od ofenzivními hvězdami nabitého celku očekávali experti i fanoušci. Argentinu v duelu s Íránem spasil až v nastaveném čase Lionel Messi, který krásnou střelou zajistil Jihoameričanům hubené vítězství 1:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Argentina - Írán: Messi - 1:0 (90+1. min.)

"Všichni hráči, kteří dnes hráli, se podíleli na vítězství. Ale samozřejmě máme v týmu génia, který se jmenuje Messi. Naštěstí je Argentinec," řekl trenér argentinských fotbalistů Alejandro Sabella. "Každý by ho chtěl mít v týmu, ale naštěstí jsme to my, kdo ho máme. Je to rozhodující hráč," dodal argentinský kouč.

Druhý největší favorit se proti outsiderovi z Íránu hodně trápil a už se zdálo, že senzačně ztratí body. Pak se ale v 91. minutě uvolnil za vápnem Messi a levačkou zamířil naprosto přesně k tyči. "Írán nám dělal problémy, ale když máte Messiho, je možné všechno. Tu jeho gólovou střelu by nechytili ani dva brankáři," řekl s nadsázkou Sabella. "Když jsem uviděl, že je míč v síti, byl jsem strašně šťastný, protože to bylo v nastaveném čase a my jsme už dnes chtěli postoupit," prohlásil sám Messi po zápase. 

Trenér připustil, že Argentina se bude muset v dalším průběhu turnaje zlepšit. Těší ho ale postup do osmifinále už po dvou úvodních vyhraných zápasech s Bosnou a Hercegovinou a Íránem. "Je mnoho věcí, o kterých musíme přemýšlet a které musíme zlepšit. Írán ale odehrál skvělý zápas, musím mu k tomu pogratulovat," uvedl Sabella.

"Výborně bránil. My jsme v prvním poločase měli čtyři pět jasných šancí, ale nedali jsme je. Ve druhé půli nám to Írán hodně zkomplikoval, jeho protiútoky nám dělaly problémy," dodal argentinský trenér. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články