Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Messi: Naše kombinace jsou pomalé

Porto Alegre - Přestože argentinští fotbalisté neztratili na šampionátu ani bod, kapitán Lionel Messi stále není s výkony týmu úplně spokojený. Víc očekává i od sebe, přestože k výhře nad Nigérií 3:2 přispěl dvěma trefami a se čtyřmi góly je spolu s Neymarem na prvním místě v tabulce střelců.

"Viděli jsme solidní Argentinu navzdory dvěma nigerijským gólům. Myslím, že oproti prvním dvěma zápasům skupiny jsme se zlepšili, ale stále to není úplně ono, náš potenciál je vyšší. Chceme víc, nesmíme se přestat zlepšovat," řekl po výhře nad Nigérií Messi.

Středeční duel byl pro něj historický, protože poprvé v kariéře dokázal na světovém šampionátu skórovat dvakrát za zápas. První branku dal už ve třetí minutě, těsně před pauzou pak z přímého kopu precizně skóroval podruhé.

"Od toho tu jsem, abych dával góly. Stále ještě mám rezervy a mohu se zlepšovat, stejně jako celý tým," podotkl sebekriticky Messi. "My útočníci bychom se měli ještě trochu víc pohybovat, občas jsou naše kombinace pomalé," doplnila argentinská hvězda.

Před osmifinále se Švýcarskem podle něj musí jeho tým zapracovat na obraně. "Nemůžeme si ve vyřazovací části dovolit dostat dva góly za zápas, to by mohlo být smrtící," upozornil.

Bere jen zlato, zvlášť proto, že Argentina se dostala do papírově snadnější poloviny pavouka. "Je to zvláštní světový šampionát s výsledky, které nikdo nečekal. Musíme zůstat klidní. Stále jdeme za tím naším snem, o němž všichni sníme," dodal Messi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články