Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Maradona: Španělská tiki-taka je prokouknutá

Brasília - Diego Maradona po jednom prohraném utkání Španělů odsoudil jejich styl jako překonaný. Soupeři podle něj už našli recept a mistři světa doplácejí na to, že způsob hry nezměnili.

Diego Maradona
zdroj: EPA autor: Ali Haider

"Španělé hrají stylem tiki-taka už docela dlouho. Je to skvělý způsob hry a získal si mnoho fanoušků a odborníků z celého světa. Vyhrál Španělům dva evropské a jeden světový šampionát," řekl Maradona.

"Ale měli by si uvědomit, že evropské kluby už našly odpověď na barcelonský styl a ten je velmi podobný tomu, co hraje národní tým. Španělé opakovaně odmítali kritiku, že jejich styl už je prokouknutý, a teď na to doplácejí," tvrdil třiapadesátiletý Argentinec.

Zbraní jsou protiútoky

Nizozemci ve vítězném zápase (5:1) podle něj přesně ukázali, co na španělský způsob hry platí. "Hra založená na rychlých protiútocích proti nim velmi dobře funguje. Robin van Persie a Arjen Robben se předvedli ve skvělém světle, jejich výkon byl prostě na úřadující šampiony příliš dobrý. Kouč Van Gaal udělal s relativně mladým týmem skvělou práci," ocenil Maradona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články