Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Löw před Francií: Pozice Lahma zůstane neměnná. Bude hrát v záloze

Rio de Janeiro - Vraťte Philippa Lahma zpět na pravého obránce, kde hrával dříve. Tyto hlasy  vyslali v posledních dnech k trenérovi Německa Joachimu Löwovi odborníci i fanoušci z celého světa. Čtyřiapadesátiletý kouč však jejich prosby nevyslyší a dopředu prozradil, že německý kapitán nastoupí i proti Francii v záloze. "Na beka ho vrátíme, jen pokud bychom měli napravo problémy," řekl.

Trenér německé reprezentace Joachim Löw
zdroj: ČTK//SCANPIX SWEDEN// AA / TT autor: SCANPIX SWEDEN

Lahma, dlouholetého pravého obránce německé reprezentace i v Bayernu Mnichov, do pozice záložníka přesunul na začátku sezony trenér mnichovského gigantu Pep Guardiola a třicetiletý hráč po celou sezonu ukazoval, že i v záloze dokáže zářit.

Nových návyků svého kapitána využil i Löw, který ho na stejné pozici začal využívat i v německé reprezentaci. V úvodu tohle spojení fungovalo, jenže v osmifinále proti Alžírsku se Lahm hledal. Až po přesunu na pravého beka po zranění Mustafiho opět ožil a dokazoval, proč je považován za nejlepšího pravého obránce světa.

Tento fakt po zápase okamžitě vzbudil velkou vlnu ohlasů, které vyzývaly kouče Německa k tomu, aby Lahma, který je v současnosti jediným čistokrevným pravým obráncem v jeho kádru, na staré pozici nechal. Löw však prozradil, že se nic měnit nebude. "Ohledně Philippa Lahma jsem se již rozhodl a nechám ho tam, kde je," řekl Löw deníku Die Zeit.

Nepřesvědčil ho ani argument, že na pozici defenzivního záložníka má již zdravou dvojici Sami Khedira a Bastian Schweinsteiger. "Lahm je naší vůdčí postavou již několik let a dlouhodobě hraje na té nejvyšší úrovni, ale na beka se vrátí pouze v situaci, pokud bychom měli na pravé straně problémy. V ten moment bych si řekl, že nastal čas ho vrátit doprava," prozradil.  

Pod palbu kritiky se dostal i další hráč, a to Mesut Özil, který zatím v Brazílii zůstává za očekáváním, a fanoušci žádají, aby zůstal jen mezi náhradníky. Löw však záložníkovi Arsenalu i nadále věří. "Mesut je pro nás extrémně důležitý. Jeho kritika podobně jako kritika Lahma je nepochopitelná," ohradil se.

Kromě toho se Löw musel v posledních dnech vypořádat i s nachlazením, které zasáhlo hned sedmičku hráčů. Podle nových informací jsou však kromě již zmíněného Mustafiho na čtvrtfinálový zápas s Francií připraveni všichni hráči.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články