Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Löw: Měli jsme problémy s organizací hry, musíme hrát lépe

Porto Alegre - Kritiku svých svěřenců po utkání s Alžírskem rázně odmítl německý trenér Joachim Löw. Ten sice uznal, že herně to s jeho týmem nebylo kdovíjaké, avšak hlavní podle něho je, že si Němci po výsledku 2:1 v prodloužení zahrají čtvrtfinále.

Joachim Löw
zdroj: Isifa autor: Filip Singer

"Mistrovství světa - to není jen procházka parkem. Ale jsou to zápasy, jako byl tento, kdy soupeř tvrdě bojuje a brání velmi úporně jako Alžírsko. Pak je třeba být spokojen s tím, že se postoupilo, což je to hlavní," prohlásil Löw. "Jednou za turnaj je třeba odehrát takový zápas, aby tým poznal, že to nebude snadné. Toto vítězství nám pomůže," dodal.

Jeho svěřenci však zejména v prvním poločase zcela vypadli ze své hry a jen díky brankáři Manuelu Neuerovi neinkasovali. "Měli jsme mnoho problémů v organizaci hry. Na tom musíme zapracovat a proti Francii ve čtvrtfinále musíme zahrát lépe," ví Löw.

  • "Odevzdali jsme soupeři příliš mnoho míčů a v podstatě jsme zvali Alžířany k protiútokům. Ve druhé půli už jsme ale byli lepším týmem a měli jsme rozhodnout ještě před prodloužením, ale jejich brankář se mohl přetrhnout. Právě naše malá efektivita v zakončení je to, co mi vadilo nejvíc. Nemůžeme říkat, že jsme hráli špatně, když jsme měli devět velkých šancí," hodnotil německý kouč.

Podle něj k výhře přispěla i lepší fyzická kondice. "Byli jsme na tom fyzicky lépe. Oni už byli v závěru unavení a v prodloužení už nebyli schopni hrát svou hru," řekl Löw. "Nemusíte pokaždé odehrát fantastický zápas, jen musíte vyhrát. A my vyhráli díky naší vůli. I Brazílie se trápila a postoupila až díky poslední penaltě v rozstřelu," připomněl postup domácí reprezentace přes Chile.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články