Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Löw: Finálová konfrontace Evropy a Jižní Ameriky je skvělá

Rio de Janeiro - Joachim Löw je nadšený, že podesáté v historii dojde ve finále světového šampionátu na souboj Evropy s Jižní Amerikou. Lepší vyvrcholení než souboj o zlato s Argentinou si podle kouče německých fotbalistů nemohl brazilský turnaj ani přát. Löw věří, že jeho svěřenci jako první evropský tým dokážou ovládnout mistrovství hrané na americkém kontinentu.

Německý trenér Joachim Löw
zdroj: ISIFA

"Evropa proti Jižní Americe, nádherná konstelace finále," uvedl Löw k nedělnímu finále na Maracaná v Riu de Janeiru. Jeho svěřenci dali 17 branek, což je nejvíc na turnaji. Argentina má zase s třemi inkasovanými góly druhou nejlepší obranu, která ve všech třech zápasech vyřazovací části udržela čisté konto.

"Bude to úžasná konfrontace. Argentina je velmi silná v obraně, velmi kompaktní a dobře organizovaná. A v ofenzivě mají vynikající hráče jako Messi a Higuaín," uvedl Löw, jenž věří, že Němci dokážou jako první evropský tým v historii dobýt na americkém kontinentu zlato. V Severní, Střední či Jižní Americe se hraje šampionát poosmé a v předchozích sedmi případech se pokaždé radovala buď Argentina, Brazílie nebo Uruguay.

"Věřím, že jsme dobře připraveni. Cítím, že všichni v týmu jsou nohama na zemi a připraveni udělat poslední krok. Musíme být opatrní," dodal Löw, který může Němce dovést k prvnímu zlatu na MS od roku 1990.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články