Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kvůli nelegálnímu prodeji vstupenek byl zadržen spolupracovník FIFA

Rio de Janeiro - Při vyšetřování nelegálního prodeje vstupenek zadržela policie v Riu de Janeiro Raye Whelana, ředitele švýcarské společnosti Match Services, která je partnerem FIFA. Pro akce mezinárodní fotbalové federace zařizuje distribuci lístků, ubytování a technologickou podporu.

Vstupenka na MS
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

Whelan je podezřelý, že dodával mezinárodnímu gangu vstupenky určené pro sponzory, firmy, VIP hosty či jednotlivé týmy, které pak byly prodávány na černém trhu. Mluvčí policie v Riu řekl, že muž stráví noc ve vazbě a bude čelit obvinění z údajného trestného činu spáchaného na brazilské půdě. Whelan byl zadržen v luxusním hotelu Copacabana Palace, kde během šampionátu bydlí i nejvyšší funkcionáři FIFA.

Brazilská policie rozbila mezinárodní gang, který během mistrovství světa ilegálně prodával vstupenky zahraničním turistům, minulý týden. Zatkla jedenáct lidí, kteří si tímto způsobem přišli během šampionátu údajně až na 90 milionů dolarů (přes 1,8 miliardy korun). Nelegální byznys prý skupina provozovala již na čtvrtém světovém šampionátu.

Gang podle policie vedl Alžířan Lamine Fofana, který měl volný přístup do systému mezinárodní federace FIFA, zřejmě právě přes Whelana. K němu přivedly policisty výpisy z mobilního telefonu poté, co dnes FIFA vyšetřovatelům předala seznam čísel všech svých pracovníků. Společnost Match také zablokovala třem firmám vstupenky, neboť policie u Fofany objevila lístky určené právě pro ně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články