Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Kouč Řeků prosí Kolumbii: Nenechte vyhrát Japonsko

Natal - Řečtí fotbalisté nadále nemohou najít střelce, když už v sedmém z dosavadních osmi startů na světových šampionátech nedali gól. Trenér Fernando Santos má ale jasno. Za bezbrankovou remízu s Japonskem může hlavně přísná červená karta pro Kostase Katsuranise. V jedenácti hráčích na hřišti by podle něj Řekové gól dali a vyhráli. Teď musí spoléhat na vítězství v posledním utkání skupiny proti Pobřeží slonoviny a zároveň doufat, že Japonsko neporazí už jistého osmifinalistu Kolumbii.

Kouč Fernando Santos
zdroj: Isifa

Zkušený Katsuranis, který je jedním ze dvou hráčů v týmu pamatujících si triumf na mistrovství Evropy 2004, byl vyloučen už ve 38. minutě po dvou žlutých kartách. Od té chvíle Řekové urputně bránili, Japonci drželi míč 70 procent času.

"Naprosto to změnilo utkání. Přitom Katsuranis dostal za tři fauly dvě žluté karty. Bez toho vyloučení bychom zápas vyhráli," míní trenér Fernando Santos. "O poločase jsem hráčům řekl, že musíme být kompaktní v obraně a snažit se eliminovat jejich zálohu, což se nám dařilo, i když měl soupeř většinu času míč. Dopředu už jsme se ale nedostávali," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Katsouranisovo vyloučení (38. min.)

Mrzelo ho, že se nepovedlo předvést více rychlých protiútoků. "V obraně jsme si vedli dobře a snažili se o brejky, ale k tomu je třeba ve správný moment využít správný prostor na křídle. A to nám nešlo," připustil.

Právě na ofenzivě bude muset s týmem zapracovat před závěrečným zápasem ve skupině, v němž musí porazit Pobřeží slonoviny, chce-li pomýšlet na postup do osmifinále. "Remíza nám nestačí, potřebujeme góly. Jiné řešení situace není. Ale věřím, že to zvládneme, jako se nám to povedlo v roce 2012 na ME proti Rusku," připomněl Santos skupinu, kde Řekové po remíze s Polskem a porážce s Českou republikou vyhráli 1:0 nad Ruskem a postoupili do play-off.

Utkání Japonsko - Řecko
zdroj: Isifa

K tomu však tehdy potřebovali i českou pomoc v duelu s Polskem a i tentokráte jsou odkázáni na to, že Kolumbie neprohraje s Japonskem, které má momentálně lepší skóre než Řekové, kteří prohráli první zápas 0:3, zatímco Japonsko 1:2. "Slonům" by tak Řekové museli nastřílet minimálně tři góly, tedy více, než se jim povedlo v dosavadních osmi zápasech na mistrovství světa dohromady. "Prosím, nenechte Japonsko vyhrát, prosím," vzkázal Santos kolumbijské výpravě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články