Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kouč Dánska považuje zálohu týmu za silnější než dřív

Marbella (Španělsko) - Trenér dánských fotbalistů Morten Olsen je před páteční světovou kvalifikací s Českou republikou optimistický ohledně záložní řady. Její kvalita se prý výrazně zvýšila od poslední únorové porážky 0:3 v Makedonii. Přímý přenos utkání ČR - Dánsko odvysílá ČT sport a náš web v pátek od 20:00.

Morten Olsen
zdroj: AP

"Bylo to přípravné utkání a my věděli, že v něm musíme zkoušet různé nové věci. V první půlhodině (kdy Dánsko dostalo všechny tři góly, pozn. red.) jsme byli trochu přehnaně sebevědomí. Od té doby se však hodně změnilo k lepšímu," řekl Olsen.

Severoevropský tým má podle něj v záloze dostatek alternativ za Williama Kvista, který v Olomouci nemůže nastoupit kvůli trestu za karty. "Niki Zimling od posledního reprezentačního zápasu nastoupil čtyřikrát nebo pětkrát za Mohuč a je připraven mnohem lépe než byl ve Skopje," uvedl kouč Dánska.

Zmínil také další záložníky Nicolaie Stokholma a dodatečně nominovaného Daniela Jensena. "Stokholm se vrátil po zranění a je připraven, také tu teď máme Jensena - hráče s více než padesáti reprezentačními starty. To vše znamená, že jsme mnohem optimističtější."

Dánové, kteří se na kvalifikaci v Olomouci kvůli silným mrazům připravují ve španělské Marbelle, v kvalifikační skupině získali ze tří zápasů dva body a patří jim předposlední páté místo. Po pátečním zápase s výběrem Michala Bílka je příští úterý čeká domácí duel s Bulharskem. Skandinávský tým čeká už devět zápasů na vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články