Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kostarika na nohou. Své fotbalové hrdiny už vidí jako světové šampiony

San José (Kostarika) – Čtyřapůlmilionová Kostarika bouřlivě slaví senzační postup fotbalové reprezentace do osmifinále mistrovství světa, kam ji poslala nečekaná výhra 1:0 nad Itálií. V centru hlavního města se před zápasem shromáždilo několik desítek tisíc fanoušků. Země se zastavila. Zaměstnanci dostali v práci den volna a školy předčasně ukončily vyučování. Po slavném vítězství začal opravdový karneval. Fanoušci v euforii už vidí své hrdiny jako budoucí světové šampiony.

Oslavy Kostaričanů v San José
zdroj: ČTK/ZUMA

"Je neuvěřitelné vidět naši zemi na světovém šampionátu. Ještě bláznivější je, že jsme porazili někdejší mistry světa. Jsme mistři, je to sen," jásal Ronaldo Jiménez, který právě mířil do centra oslav na hlavní náměstí kostarické metropole San José, nesl hrdě vlajku a plakal štěstím.

Plno dětí vůbec nepřišlo do školy a sledovalo zápas. "Jsem tak nadšený, že vidím svou zemi na mistrovství světa. V takový den jako dnes prostě nemůžete jít do školy," smál se šestnáctiletý Keyn Tucker.

Po zápase se do ulic San José i dalších měst vydaly davy nadšených fanoušků, pomalovaných do národních barev modré, bílé a červené. Tisíce řidičů vyvěsily ve svých vozech kostarické vlajky, troubily a ostatní příznivci prozpěvovali do rytmu.

Párty prý jen tak neskončí. "Budeme slavit do rána," řekl s úsměvem Jorge Loria, který má jasno, kam až Kostarika při své druhé účasti ve vyřazovacích bojích na MS dojde. "Budeme světovými šampiony," vykřikl bez váhání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články