Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Japonci příkladem: Během hry vášeň, potom zdvořilost

Natal - Japonští fanoušci si v Brazílii vysloužili respekt jak od svých souputníků z jiných zemí, tak od organizátorů světového šampionátu. Během zápasů patří v ochozech k těm nejvášnivějším, po utkání ale také k nejzdvořilejším divákům. Přestože jejich národní tým nedokázal ani ve druhém utkání zvítězit, dokázali ze sebe okamžitě setřást zklamání a před odchodem z Areny das Dunas po duelu s Řeckem po sobě jako vždy uklidili.

Japonští fanoušci uklízí po zápase tribunu
zdroj: Twitter World Cup Problems

Japonsko prohrálo svůj první zápas ve skupině C s Pobřežím slonoviny 1:2 a poté se museli spokojit s remízou 0:0 proti Řecku. Fanoušci ze Země vycházejícího slunce na sobě nicméně nedali znát frustraci a po utkáních po sobě sesbírali v hledišti odpadky, než spořádaně opustili stadion.

Záběry Japonců, kteří po prohře s Pobřežím slonoviny uklízejí v ochozech smetí do velkých pytlů, udělaly dojem i na jejich krajany. "V Recife zůstaly v hledišti tuny odpadků. Když jsem viděl naše fanoušky, jak to všechno sbírají, udělalo to na mne velký dojem," řekl jeden z Japonců, jenž se do rituálu zapojil i v Natalu a doufá, že se třeba inspirují fanoušci i z dalších zemí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články