Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Italové zuří: Směšné vyloučení, sudí diktoval zápas

Natal - Kontroverzní výroky rozhodčích na fotbalovém mistrovství světa nekončí. Dalším týmem, který se po sporných verdiktech cítil poškozený, byli po prohře 0:1 s Uruguayí a vyřazení už po skupině Italové. Úřadující vicemistři Evropy tvrdě kritizovali mexického sudího Marca Rodrígueze, hlavní arbitr podle nich diktoval zápas.

Vyloučený Claudio Marchisio
zdroj: imago sportfotodienst

Italové rozhodčímu vyčítali hlavně to, že po hodině hry za běžný zákrok vyloučil záložníka Claudia Marchisia a naopak nepotrestal uruguayského kanonýra Luise Suáreze, který kousl do ramena obránce Giorgia Chielliniho. Krátce poté Itálie inkasovala rozhodující gól. "Lidé teď budou mluvit o našem vyřazení, o našem selhání, ale je třeba si říci, že zápas byl zcela jasně diktován rozhodčím. Viděli jsme neuvěřitelný nepoměr v jednotlivých rozhodnutích," zlobil se Chiellini.

"Červená karta pro Marchisia a to, že nebyl vyloučen Suárez, to je prostě směšné. Bylo to naprosto jasné. K dispozici je i důkaz," řekl Chiellini a ukázal otisk na ramenu, který marně reklamoval u rozhodčího. "Suárez poté simuloval, protože dobře věděl, co udělal. Samozřejmě, že jsme naštvaní, protože jsme byli těmi, kteří si zasloužili postoupit," dodal bek Juventusu Turín.

Sudího Rodrígueze ostře kritizoval také italský kouč Cesare Prandelli, který po zápase nabídl rezignaci. "Rozhodčí zničil zápas. Je směšné dohrávat takovýhle zápas v deseti. Nebyly tam žádné ošklivé fauly nebo něco, za co by měla následovat červená karta," zlobil se Prandelli. "Takovýhle zápas prostě nemůžete tímhle způsobem ovlivnit," dodal.

Uruguayci nechtěli výkon rozhodčího ani Suárezovo pravděpodobné kousnutí komentovat. "Pokud se to stalo, rozhodčí to nejspíš neviděl. Já a všichni lidé v Uruguayi teď řešíme mnohem důležitější věci - postup," rýpl si na dálku do Italů uruguayský trenér Oscar Tabárez.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články