Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Hummels: Domluvili jsme se, že Brazilce nebudeme ztrapňovat

Belo Horizonte - Po 45 minutách vedli Němci v semifinále světového šampionátu nad Brazílií 5:0. Svěřenci Joachima Löwa byli neskutečným náskokem na závodním koni, a kdyby chtěli, mohl být konečný stav možná ještě vyšší než 7:1. Německá reprezentace se však o přestávce dohodla, že zesměšnění soupeře nebude zbytečně prohlubovat. "Řekli jsme si, že se musíme koncentrovat na hru, a ne je ponižovat," uvedl obránce Mats Hummels.

Hummels pro britský deník Daily Mail přiznal, že si Brazilci zasloužili respektovat, a proto je Německo nechtělo dál trápit. "Bylo jasné, že musíme zůstat vážní, soustředit se na druhý poločas. Bylo důležité, jak jsme se k tomu postavili, že jsme nedělali nějaké kličky, vtípky a podobně," řekl Hummels, který má po utkání poraněnou šlachu v koleně. Ostatně, už o poločase se nechal raději vystřídat Mertesackerem. Nedělní finále by ale měl stihnout.

Stoper Dortmundu měl v průběhu turnaje zraněný i stehenní sval, kvůli čemuž hrozilo, že přijde o zápas základní skupiny s Ghanou; i tehdy se však stihl uzdravit. Na turnaji je Hummels základním stavebním kamenem defenzivy.

"Poté, co jsme dali druhý gól, byli Brazilci zmatení. Na hřišti nebyli vůbec organizovaní. Šance jsme využili a díky tomu jsme mohli přidat i další branky. Tohle se prostě moc často neděje a vy si to musíte užít. Zároveň je třeba se držet nohama na zemi, což ale pro nás není problém," dodal Hummels s tím, že finále s Argentinou bude hodně těžké. "Nezáleží moc na tom, kdo proti nám bude stát. Bude to těžký boj a jediná šance na výhru je věřit tomu od začátku utkání," řekl.

Na německou stranu se podle něj musí usmát i trochu štěstí. "Víme, že jsme jeden z nejlepších týmů na světě. Užíváme si, co se stalo, ale tohle bude úplně jiný zápas. Takže pokud ve finále prohrajeme, semifinále tím pádem nebude stát za nic," dodal hráč, který na letošním mistrovství světa vstřelil zatím dva góly a podle Castrol Indexu je se známkou 9,63 pátým nejlepším hráčem turnaje.

Toni Kroos nepřikládá velkou váhu tvrzení, že by jeho tým měl mít ve finále psychickou výhodu. Semifinálové vítězství nad Brazílií 7:1 podle něj příštího soupeře Německa nešokovalo. "Ale půjdeme do zápasu s respektem, stejně jako náš soupeř," uvedl. V případě úspěchu by se Německo stalo prvním evropským mužstvem, které by dokázalo získat světový titul v Jižní Americe. "Nezajímá mě to. Hlavní je, abychom se mistry stali," doplnil Kroos, který v semifinále odehrál 50. zápas za reprezentaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Daily Mail

Hlavní zprávy

Nejčtenější články