Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hrdinou je všech 23 hráčů i trenéři, říká střelec vítězné branky Di María

Sao Paulo - Střelec vítězné branky utkání mezi Argentinou a Švýcarskem Ángel Di María se odmítl postavit do role hrdiny své země. Těmi podle něj byli po triumfu 1:0 v prodloužení všichni hráči i členové realizačního týmu jihoamerické země. Di María patřil v celém utkání mezi nejaktivnější hráče, často si naváděl míč z pravé strany na levačku a zkoušel brankáře Benaglia. Svůj výkon korunoval dvě minuty před koncem prodloužení.

Ángel di María
zdroj: ČTK/AP

"Hrdinou je všech 23 hráčů, kteří tu jsou, stejně tak i trenéři a ostatní lidé z výpravy," uvedl po utkání. Podle záložníka Realu Madrid si Argentina v osmifinále vedla dobře. "Udělali jsme jen jednu chybu v prvním poločase. Výhra je víc než zasloužená. Musíme takhle pokračovat, dali jsme do toho naprosto všechno," řekl.

Prodlužovalo se už ve třech z předchozích šesti osmifinálových duelů, proto Argentince nerozhodilo, že museli odehrát 120 minut. "Hodně týmů už tu hrálo prodloužení i penalty. Počítali jsme s tím, že to může přijít. Zároveň jsme byli ochotní vypustit duši za každý míč," uvedl.

"Měli jsme hodně gólových šancí, ale nenechali jsme se rozhodit, když rozhodnutí nepřicházelo. Svůj gól bych rád věnoval své ženě a dceři, které jsou tu se mnou. Mají se mnou obrovskou trpělivost, to je pro mě nejdůležitější ze všeho," řekl šestadvacetiletý křídelní hráč.

Hlavně že nedošlo na penalty

Lionel Messi připustil, že zápas se Švýcarskem stál jeho tým nejen hodně sil, ale také nervů. Kapitán byl hlavně rád, že se jeho týmu jediným gólem v prodloužení na poslední chvíli podařilo odvrátit nevyzpytatelný penaltový rozstřel. "Chvílemi jsem byl nervózní, stejně jako ostatní. Nemohli jsme dát gól a jakákoliv chyba nás mohla stát celý turnaj. Minuty utíkaly a my jsme nechtěli penalty, chtěli jsme rozhodnout v nastavení," připustil útočník Barcelony.

Messi si i ve čtvrtém utkání vysloužil cenu pro nejlepšího hráče zápasu, i když v první hodině byl prakticky neviditelný. "Nevím, zda je zasloužená, nebo ne, důležité je ale to, že jsme se posunuli do další fáze, což bylo naším cílem. Nebyl to lehký zápas, výhra je hodně důležitá," řekl.

Dvě minuty před koncem prodloužení byl gól doslova vysvobozením. "Hodně jsem v té chvíli trpěl. Takový je fotbal. Naštěstí jsme pak měli štěstí na své straně, musíme to využít a jít dál. Zápasy rozhodují maličkosti a na mistrovství světa nenarazíte na lehkého soupeře," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články