Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Hrdina Behrami: Na jedné straně gól odvrátil, na druhé ho zařídil

Brasília - O výhře Švýcarska nad Ekvádorem 2:1 sice ve třetí minutě nastavení rozhodl Haris Seferovic, velký podíl na úspěšném vstupu do šampionátu měl však Valon Behrami. Devětadvacetiletý záložník totiž v závěru duelu v Brasílii skluzem zastavil ve stoprocentní šanci Michaela Arroya a navíc tak založil protiútok, ze kterého padl vítězný gól.

Švýcarští fotbalisté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Také jsem ho hned chytil a řekl mu: Tohle je tvůj gól," prohlásil stoper Johan Djourou. Behrami totiž poté, co sebral Arroyovi míč, vyrazil do útoku, nenechal se zastavit ani tvrdým zákrokem Carlose Grueza, a když od rozhodčího dostal výhodu, rozehrál akci, na jejímž konci byl skórující Seferovic.

"Jak často uvidíte, že šance v jednom vápně skončí gólem na opačné straně? Jeho bojovnost a odhodlání byly neuvěřitelné," přidal Djourou. "Po faulu mohl zůstat ležet, ale on běžel dál, přestože měl v nohách 92 minut a kdovíkolik kilometrů," dodal.

Behrami dal jednou podařenou akcí zapomenout na své nepříliš povedené vystoupení proti Ekvádoru. A nebylo divu, že na konci zápasu na něj spoluhráči samou radostí naskákali. "Nemohl jsem dýchat. Kdyby na mně leželi o chvíli déle, asi bych umřel," vtipkoval záložník Neapole. "Bylo to nádherné. Ukázalo to odhodlání našeho týmu," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Švýcarsko - Ekvádor: Seferovič - 2:1 (90+3. min.)
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články