Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hodgson: Zahodili jsme spoustu snů, ale odstoupit nechci

Sao Paulo - Fotbalisté Anglie sice pod vedením Roye Hodgsona poprvé v historii prohráli úvodní dva zápasy světového šampionátu, šestašedesátiletý trenér však o odstoupení nepřemýšlí. Po prohře 1:2 s Uruguayí je jeho tým blízko vyřazení v základní skupině. "Z výsledku jsem samozřejmě velmi hořce zklamaný, ale nemám pocit, že bych měl odstoupit. Pokud si ale bude vedení asociace myslet, že na tuhle práci nestačím, nebude ležet rozhodnutí na mně," uvedl.

Roy Hodgson
zdroj: Getty Images autor: Laurence Griffiths

Anglii srazil dvěma góly Luis Suárez, přestože podle Hodgsona byl většinu času pokrytý. "Při první brance si dobře naběhl do vápna, ale skoro celý zápas jsme ho drželi pod kontrolou. Druhá branka byla dost smolná, protože se míč odrazil od hlavy Stevena Gerrarda. Za normálních okolností bychom takový gól nedostali," uvedl. Právě podle Gerrarda je Hodgson fantastický manažer. "Jeho herní plán byl dobrý, ale byli jsme to my, kdo nezaujali, takže za to musíme přijmou odpovědnost," uvedl záložník Liverpoolu.

V prvním duelu Anglie podlehla Italům 1:2. "V obou zápasech jsme hráli dobrý fotbal. A také jsme ukázali, že jsme na správné cestě, protože se zlepšujeme," uvedl Hodgson. "Ale rozhodují výsledky a ty jsme neměli."

Anglie sice může i po dvou prohrách postoupit, ale musí doufat v zázrak, protože ještě žádnému týmu se něco takového na šampionátu nepovedlo. Aby mohl Hodgsonův výběr pomýšlet na osmifinále, musí Itálie porazit Kostariku a v posledním zápase také Uruguay. Nutností je také výrazné vítězství Anglie nad Kostarikou.

"Kdybychom alespoň remizovali, troufnul bych si říct, že by naše šance byla slušná. Takhle ale máme jen malou naději," prohlásil Hodgson. "Jsem neuvěřitelně zklamaný. Zahodili jsme spoustu práce, nadějí a snů," dodal.

Podle Harryho Redknappa, který koketoval s nabídkou převzít anglickou reprezentaci po rezignaci Fabia Capella, nemohl Hodgson víc udělat. "Tým je připraven a postaven dobře, je za ním tvrdá práce," řekl britskému Radiu 4 současný trenér Queens Park Rangers. Bývalý kouč Anglie Graham Taylor také souhlasí, aby Hodgson zůstal. "Je to proces budování a ten nějakou dobu trvá. Roy tým stavěl dva roky, což v mezinárodním fotbale není moc dlouhá doba."

Zdroj
ČT sport, ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články