Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Higuaín: Věděl jsem, že dřív nebo později ten gól dám

Brasília - Poměrně dost kritizovaný byl v zatím v průběhu šampionátu Gonzalo Higuaín. Odpověděl však takříkajíc tím nejlepším způsobem – jeho branka poslala po čtvrtfinále domů Belgičany, naopak Argentina se těší na semifinále s Nizozemskem. "Co víc si od něho přát," uvedl posléze trenér Alejandro Sabella.

Gonzalo Higuaín
zdroj: ČTK/ABACA autor: Szwarc Henri

Šestadvacetiletý útočník Neapole se v předchozích čtyřech zápasech na turnaji nedokázal prosadit. Kritici proto volali po jeho vyřazení ze základní sestavy. Ale trenér Alejandro Sabella svému útočníkovi věřil a on se mu odvděčil. Už v 8. minutě k němu na vápno se štěstím propadl míč a Higuaín ho okamžitě poslal přesně k tyči belgické branky. "Dosud to byl náš nejvíce běhající hráč. Teď k tomu přidal i dobrou spolupráci a hlavně gól, což je pro útočníka vždy důležité. Co víc si od něj přát," chválil Sabella.

Sám Higuaín se však prý nijak neužíral tím, že se od března trefil jen ve dvou ze sedmnácti zápasů za klub a reprezentaci, což se mu od roku 2011 nestalo. "Neustále se mě všichni ptali, kdy dám gól. A já vždy odpovídal, že na tom pracuji. Věděl jsem, že dřív nebo později ten gól přijde. Věřil jsem ve své schopnosti. Také trenér a spoluhráči za mnou stáli, což je pro mě to nejdůležitější," řekl Higuaín, který byl vyhlášen hráčem zápasu. "A přišel v nejlepší možný moment," dodal.

Nyní už ale přemýšlí jen o semifinále s Nizozemskem. Argentina se probojovala mezi poslední čtyři týmy turnaje poprvé od roku 1990, kdy došla až do finále. I tehdy postupovala zejména zásluhou skvělé obrany, buď po výhrách 1:0, nebo na pokutové kopy. 

"Hlavní je, že jsme postoupili do semifinále, což se nám hrozně dlouho nepovedlo. Teď potřebujeme zahrát dobře, abychom se dostali do finále. Takovou šanci nemáte každý den, proto do toho musíme dát všechno a postup urvat. Už chybějí jen dvě výhry ke splnění nádherného snu," dodal Higuaín.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články