Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gól po 32 letech – pro Honduras bezcenný

Curitiba (Brazílie) – Hráči Hondurasu prožívali obrovskou radost, když se v utkání proti Ekvádoru dostali do vedení. Šlo totiž o jejich první gól na šampionátu od roku 1982 a ukončili tak sérii 511 minut bez vstřelené branky, čímž odvrátili hrozbu rekordu mistrovství. Jenže nakonec opouštěli hřiště zklamaní, prohráli 1:2 a jsou na pokraji vyřazení. Tomu se vyhnou jen v případě výhry minimálně o dvě branky nad Švýcarskem, pokud zároveň Francie porazí Ekvádor.

Carlo Costly
zdroj: ČTK/AP

"Že jsme dali první gól na šampionátu za 32 let? O tom teď nemá cenu mluvit. Gól po tolika letech je bezcenný, když jsme stejně prohráli. To je to jediné, co mě teď zajímá," prohlásil kolumbijský trenér Hondurasu Luis Fernando Suárez.

Honduras naposledy skóroval před 32 roky na šampionátu ve Španělsku, když remizoval se Severním Irskem 1:1. Následně nedal ve stejném roce gól Jugoslávii a neuspěl ani ve třech zápasech na mistrovství světa 2010 proti Chile, Španělsku a Švýcarsku, ani v prvním duelu letošního turnaje proti Francii.

Sérii protrhl až po 511 minutách symbolicky nejlepší střelec týmu Carlo Costly, pro kterého to byla již 32. branka za národní tým. Zabránil tak nelichotivému historickému rekordu, který drží Bolívie. Ta nedala na MS gól 517 minut. Na turnaji v Brazílii zažehnalo hrozbu převzetí tohoto rekordu už Alžírsko, které v první duelu s Belgií dalo gól po 506 minutách.

Víra v postup neumírá

Honduras se tak sice dočkal po třech desetiletích gólu na MS, ale nyní vyhlíží další, který by mu pomohl zdolat Švýcarsko. S ním už před čtyřmi lety uhrál na šampionátu bezbrankovou remízu, ta by mu však tentokrát nestačila. Honduras potřebuje vyhrát minimálně o dva a spíše o tři góly. "Nejhorší by bylo, kdybychom do zápasu šli s tím, že jsme vyřazeni. My musíme věřit v to, že máme šanci na postup. Uděláme všechno pro to, aby se to povedlo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články