Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Gerrard: Suárez je génius a my si na něj musíme dát velký pozor

Sao Paulo - Před svým klubovým spoluhráčem varoval Steven Gerrard své spoluhráče v dresu národního mužstva. Právě na Luise Suáreze, hvězdného útočníka Uruguaye, upozornil anglický kapitán s tím, že bude konstantním nebezpečím pro obranu. Zároveň však podotkl, že věří, že geniálního útočníka společnými silami Anglie ustráží.

Steven Gerrard při tréninku Anglie
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Niklas Larsson

"Luis Suárez je génius. Řekl jsem to už několikrát a teď to musím říci znovu," prohlásil Steven Gerrard o autorovi 31 gólů této sezony Premier League. "Pro Uruguay bude jeho návrat po zranění velkou vzpruhou a musíme si na něj dát velký pozor. Ale Uruguay není jen o jednom hráči, celý tým je velmi silný," dodal.

Proto bude podle Gerrarda kvalitní obrana klíčem k výhře, kterou Anglie po úvodní porážce s Itálií nutně potřebuje. "Postaví se proti sobě dva velmi dobré týmy se skvělými útočníky, ale rozhodující bude, který tým zvládne zápas lépe v obraně," míní nejzkušenější anglický reprezentant. Ačkoli je Suárez jeho klubovým spoluhráčem, před zápasem ani během něj spolu nebudou komunikovat. "Jsem s Luisem dobrý kamarád, už jsme spolu zápas několikrát probírali, ale v den zápasu spolu mluvit nebudeme. To by bylo velmi neprofesionální," prohlásil Gerrard.

Je nám líto, video expirovalo.
Angličané se před vzájemným soubojem obávají Suáreze

Také trenér Anglie Roy Hodgson ví, že Suárez představuje pro jeho tým velké nebezpečí. Na druhou stranu však tvrdí, že u jeho svěřenců rozhodně nehrozí, že by si na nejlepšího hráče Premier League nedali pozor. "Všichni moc dobře vědí, co je to za hráče. Někteří s ním hrají v Liverpoolu, ostatní hrají proti němu. Takže znají jeho silné stránky i slabiny. Proto věřím, že ho uhlídají," řekl Hodgson.

Obává se spíše toho, co Suárezův návrat do sestavy po zranění udělá s celým týmem Uruguaye. "Viděli jsme třeba to, jak před lety velmi pozvedl Neapol Diego Maradona. Do té doby to byl průměrný tým, ale Maradona z něj udělal italského šampiona. Musíme si dát pozor, aby se něco podobného nestalo s Uruguayí," dodal anglický kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články