Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Eto'o a spol. hrozili bojkotem mistrovství, nebyli spokojeni s prémiemi

Yaoundé - Pro většinu fanoušků i fotbalistů je mistrovství světa svátkem, hráči Kamerunu to ale zrejmě vidí trochu jinak. Mužstvo hrozilo, že místo cesty do Brazílie raději zůstane doma. Za zvažovaným bojkotem bylo jediné - spor o prémie. S vedením svazu se zástupci fotbalistů nakonec dohodli, že dostanou za start na MS na hlavu o 5,8 milionu kamerunských franků víc (zhruba 250 tisíc korun) oproti původním 50 milionům a mužstvo kolem hvězdného útočníka Samuela Eto'a tak na turnaji chybět nebude. 

Samuel Eto'o
zdroj: Getty Images autor: Michael Steele

"Kamerun samozřejmě na mistrovství světa bude. Dohoda už je uzavřena, ještě dneska do Brazílie odletíme. V Africe to tak zkrátka chodí, že to jednání někdy trvá déle," řekl kouč Finke televizní stanici Sport1. Jeho svěřenci vstoupí do turnaje v pátek zápasem proti Mexiku.

Spor o odměny se táhl delší dobu a fotbalisté kvůli němu prý hrozili také bojkotem přípravného zápasu s Německem před týdnem. Situace se vyhrotila v neděli ráno, kdy měla výprava odletět z Yaoundé speciálem, který jí poskytl prezident Paul Biya. Místo toho fotbalisté zůstali na hotelu.

"Všechno je v pořádku," uvedl mluvčí kamerunského svazu Laurcene Fotso a dodal, že federace si na zaplacení bonusů musela půjčit. "Ty peníze dostaneme od FIFA tři měsíce po skončení šampionátu. Takže jsme si museli vzít půjčku, abychom uspokojili hráče," dodal. 

Podobný spor řešili kamerunští hráči i před mistrovstvím světa v roce 2002. Před osmi lety v Německu dokonce fotbalisté jiného afrického státu Toga hrozili kvůli prémiím bojkotem zápasu přímo v průběhu turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Kamerunci kvůli sporu o prémie málem neodletěli na MS
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články