Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Domácí zaváhání chceme napravit v Praze, varuje trenér Bulharska

Praha – Úplně všechno podle bulharského trenéra Ljuboslava Peneva nechají na hřišti jeho svěřenci v kvalifikačním zápase s Českem. Bulhaři se pokusí v Praze napravit dvě domácí remízy z předchozí části kvalifikace. Trenér Penev věří, že jeho tým naváže svým výkonem na duel s Dánskem, ve kterém i v dlouhém oslabení remizovali Bulhaři 1:1, ale byli podle Peneva lepším celkem.

Trenér Bulharska Ljuboslav Penev
zdroj: ČTK

"Samozřejmě nás mrzí, že jsme doma poztráceli body. Budeme se to snažit napravit tady v Praze. Půjdeme do toho na sto procent. Česko potřebuje zvítězit, ale i my máme své cíle. Bude to určitě zajímavý souboj," řekl Penev. "Snažím se hráče učit, aby se prali o každý centimetr. To je náš styl a měnit ho nebudeme," dodal trenér, který je znám tím, že po hráčích požaduje především maximální nasazení.

Ustoupit od velké bojovnosti nehodlá ani poté, co v úvodních třech duelech kvalifikace dostali jeho svěřenci dvě červené karty. "My se snažíme hrát podle pravidel, vyloučení vyplynula ze hry. Ale především ta brzká červená proti Dánsku byla podle mě hodně přísná. Klidně to mohla být jen žlutá," mínil Penev.

Odmítl však, že by jeho hráči měli problém s disciplínou. "Rozhodně se nenecháme vyprovokovat. Ale od důrazné hry neustoupíme, pak už záleží, jak k tomu přistoupí rozhodčí," dodal. Do utkání nemůže postavit potrestané Bandalovského a Mineva ani zraněného Gargorova, přesto věří, že se tým s absencemi vyrovná. "Absence by neměly mít na náš výkon vliv. Měli jsme dostatek času, abychom se na to připravili," řekl Penev.

Trénink bulharských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Podle bulharského kouče se na týmu neprojeví ani to, že v pátek hrál proti Dánsku v dlouhém oslabení. "Hráči kvůli tomu více unavení nejsou. Naopak fakt, že i v oslabení jsme hráli se soupeřem vyrovnaně, ukazuje naši dobrou kondici a charakter," dodal.

Rád by, kdyby Bulharsko dokázalo český tým porazit. To se mu povedlo naposledy v roce 1988, když ještě proti Československu vyhrálo 2:0. A tehdy u toho byli právě český trenér Michal Bílek a Penev, který k výhře přispěl gólem.

"Moc dobře si na to utkání pamatuji," prohlásil Penev. "Každopádně to pro nás ale nebude lehké utkání. Český tým má hodně silných stránek. Je to kolektivní tým, rychlý, zkrátka hodně těžký soupeř," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články