Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Dočkal do nároďáku zatím nemíří, Bílek vyřadil i Kadlece

Praha - V nominaci české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Maltě (12. října) a Bulharsku (16. října) není útočník Sparty Václav Kadlec. Je to jediná změna ve výběru kouče Michala Bílka oproti zářijovým utkáním. V týmu stále chybí zraněný kapitán Tomáš Rosický, trenér zatím nepovolal ani jihlavského Stanislava Tecla či záložníka Rosenborgu Bořka Dočkala. Nominaci na zápas jednadvacítky v baráži mistrovství Evropy zveřejnil trenér Jakub Dovalil. Figurují v ní například sparťané Kadlec nebo Ladislav Krejčí.

Trénink české reprezentace
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Bílek uvedl, že si ještě nechává otevřená vrátka pro případné doplnění nominace po ligovém kole a Evropské lize, hlavně o ofenzivní hráče. Jmenoval například úspěšné ligové střelce - jihlavského Stanislava Tecla, olomouckého Michala Ordoše nebo záložníka Rosenborgu Bořka Dočkala. Bez šance nejsou ani sparťané Krejčí s Kadlecem, ti ale figurují v nominaci na baráž jednadvacítky. Kadlec navíc trenéra nyní nehraje v dobré formě. "V poslední době mě svými výkony moc nepřesvědčoval, proto se v týmu nyní neobjevil," uvedl.

Michal Bílek: Například Dočkal má před sebou ještě Evropskou ligu proti Juventusu. Hráči mají ještě možnost na sebe upozornit, poté se rozhodneme. Nechci ale říkat, jaká je pravděpodobnost, že ještě někoho povoláme. Opakuji, v tuto chvíli je to konečná nominace.

Bílek ještě v pondělí hovořil s Tomášem Rosickým, jehož zdravotní stav mu zatím nedovolí do kvalifikace naskočit. "Zapojil se do tréninku, ještě to má ztuhlé, chce to čas. Neřekl mi přesně, kdy by se ten jeho návrat mohl uskutečnit," doplnil.

Rosický dle trenéra zatím neuvažuje o tom, že by svou reprezentační kariéru ukončil. "Nenaznačil mi ani v nejmenším, že by chtěl končit. Má velkou chuť do fotbalu, určitě se dá do pořádku," poznamenal Bílek.

Ohrožen není start obránce Marka Suchého, který v posledních dvou zápasech reprezentace naskočil v základní sestavě. Zadák Spartaku Moskva vynechal poslední ligový zápas a přijde i o dnešní duel Ligy mistrů s Celtikem Glasgow kvůli naraženému kolenu. "Zranění Marka není vážné, koleno má jen pohmožděné ze srážky s protihráčem. Ale jestli bude v základu i v dalších utkáních, nyní ještě neřeknu. Na to máme čas," řekl Bílek.

Reprezentanti se sejdou na srazu v Praze 8. října. Kvalifikaci o postup na šampionát v Brazílii zahájili bezbrankovou remízou v Dánsku. Malta je po dvou prohrách s Arménií a Itálií bez bodového zisku, Bulharsko má na kontě remízu s Itálií a výhru s Arménií.

Nominace do zápasů proti Maltě (12. 10., Plzeň) a Bulharsku (16. 10., Praha-Letná):

Brankáři: Čech - Drobný - Laštůvka
Obránci: Rajtoral - Sivok - Gebre Selassie - Kadlec - Hubník - Suchý - Limberský
Záložníci: Jiráček - Hübschmann - Hušbauer - Plašil - Rezek - Darida - Petržela
Útočníci: Lafata - Vydra - Pekhart

Je nám líto, video expirovalo.
Bílek nominoval na Maltu a Bulharsko

Do jednadvacítky míří Krejčí s Kadlecem

Do kádru české fotbalové jednadvacítky se před baráží o účast na mistrovství Evropy proti Rusku vracejí sparťané Ladislav Krejčí a Václav Kadlec, kteří v týmu delší dobu scházeli. Kouč Jakub Dovalil nominoval pro dvojzápas se sbornou 21 hráčů včetně brankáře Romana Valeše, který se zotavuje po zranění. První zápas sehraje jednadvacítka 12. října v Jablonci, odveta je na programu 16. října v dalekém Jekatěrinburgu.

Mezi nominovanými je také aktuálně nejlepší střelec první ligy Stanislav Tecl, který dal v devíti kolech osm gólů. Není ale vyloučeno, že jihlavský kanonýr by mohl stejně jako Kadlec a Krejčí ještě dodatečně doplnit A tým pro dvojzápas kvalifikace mistrovství světa s Maltou a Bulharskem, která se hraje ve stejném termínu.

Nominace se může změnit, pokud by si áčko někoho vytáhlo z důvodu zranění nebo dobrého výkonu v nadcházejícím zápase v klubu. Vyšší moc bere," uvedl Dovalil na tiskové konferenci v Praze. "Ale objevili se jiní hráči, máme dostatečně široký kádr. Takže nemusíme zmatkovat, pokud někdo vypadne," dodal.

Rusko považuje Dovalil za nejtěžšího soupeře, na jakého mohl tým narazit. "Soupeř je lepší ve hře dopředu než dozadu. Los nám bohužel určil, že začínáme doma a pak nás čeká dlouhý let až k Uralu. Někteří ruští hráči hrají celkem pravidelně ruskou ligu, myslím, že budou mírným favoritem. Ale na druhou stranu určitě znají naši sílu. V kvalifikaci jsme nepoznali hořkost porážky, v Jablonci jednadvacítka neprohrála nikdy," prohlásil zkušený mládežnický kouč.

Nominace jednadvacítky na baráž s Ruskem (12. a 16. října):

Brankáři: Valeš, Šustr, Koubek
Obránci: Frydrych, Kalas, Lecjaks, Novák, Nitranský, Holeš, Čmovš
Záložníci: Vaněk, Hanousek, Krejčí, Daníček, Kopic, Mareček, Pospíšil, Vůch
Útočníci: Kadlec, Wágner, Tecl

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články