Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Do Brazílie se podívá i Ghana a Alžírsko

Káhira – Fotbalové mistrovství světa zná další účastníky. Z africké kvalifikace se do Brazílie probojovala Ghana, které po úvodní výhře 6:1 nad Egyptem stačila k postupu v odvetě play-off i porážka 1:2. Do Brazílie ji doprovodí Alžírsko, které po úvodní prohře 3:2 s Burkinou Fasodoma zvítězilo 1:0 a díky brankám vstřeleným na hřišti soupeře slaví postup. Alžírsko s Ghanou doplnily již dříve známé postupující z africké části kvalifikace Kamerun, Pobřeží slonoviny a Nigérii. Účast tak vybojovaly stejné týmy jako před čtyřmi roky, chybí jen tehdejší pořadatel Jižní Afrika. 

Fanynka Ghany
zdroj: ČTK/AP

Ghana dvojzápas de facto rozhodla už 15. října, kdy soupeře doma jasně přehrála a do odvety šla s náskokem pěti branek. Egypt, pro který kvůli občanským nepokojům byla odveta prvním mezinárodním utkáním v Káhiře za poslední dva roky, se sice snažil, ale manko dohnat nedokázal. Gól Amra Zakiho sice vykřesal naději, ale další trefa Geda přišla až sedm minut před koncem a na obrat nebyl čas. Naopak v závěru střídající Kevin-Prince Boateng potvrdil postup Ghany.

Zatímco Ghana se na mistrovství světa podívá potřetí v řadě, Egypt, který je nejúspěšnější africkou zemí v historii, čeká na postup už od roku 1990. 

Alžírsko se na postup hodně nadřelo. Burkina Faso, která prožívá nejlepší období své reprezentace v historii, přijela s náskokem jednoho gólu. Ovšem Alžírsko se ubránilo a krátce po změně stran rozhodl dvojzápas ve prospěch domácích Bougherra. Ten přitom už nemusel na hřišti být, jelikož v závěru poločasu ostře zajel do protihráče, ale rozhodčí mu udělil jen žlutou kartu. 

Káhira: Egypt - Ghana 2:1 (1:0) Branky: 25. Zaki, 83. Gedo - 89. K. Boateng. První zápas 1:6, postoupila Ghana.

Blida: Alžírsko - Burkina Faso 1:0 (0:0)
Branka: 49. Bougherra. První zápas 2:3, postoupilo Alžírsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články