Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dié popřel twitterovou kachnu – plakal z hrdosti k reprezentaci

Brasília Za slzy záložníka Pobřeží slonoviny Sereye Diého před zápasem proti Kolumbii na mistrovství světa mohla hrdost z reprezentace, nikoliv úmrtí v rodině. Na Twitteru se sice objevilo, že fotbalistovi dvě hodiny před výkopem zemřel otec, to však nebyla pravda.

Emoce Sereye Diého při hymně
zdroj: ČT sport

"Plakal jsem, protože jsem se chystal hrát za svou zem," prohlásil Dié. "Ale je pravda, že jsem myslel i na tátu, který zemřel před deseti lety," dodal devětadvacetiletý fotbalista.

Pobřeží slonoviny podlehlo Kolumbii 1:2, ale se třemi body za výhru 2:1 nad Japonskem zůstává ve hře o postup. Dié se podepsal pod porážku nepovedenou riskantní kličkou na vlastní polovině, po které se soupeř dostal do brejku a Juan Fernando Quintero v 70. minutě vstřelil druhý gól.

Podle obránce Kola Tourého však za Diého chybu předzápasové emoce nemohly. "Naopak si myslím, že byl jeden z nejlepších hráčů na hřišti," prohlásil. "Měli bychom si z něj vzít příklad, protože opravdu miluje svou zem. Rve se za ni a pláče pro ni. To se dnes ve fotbale vidí už málo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kolumbie - Pobřeží slonoviny
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články