Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Deschamps věří v sílu týmu. Čeká mě ještě hodně práce, říká

Rio de Janeiro – Francouzi jedou po vyřazení s Německem domů zklamaní. Za čtvrtfinálovým neúspěchem stojí podle trenéra Didiera Deschampse především nedostatek zkušeností z velkých zápasů. Pětačtyřicetiletý kouč je nicméně hrdý na výkon "Les Bleus" na brazilském turnaji a vidí ve svém mužstvu perspektivu.

Didier Deschamps
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Francouzský tým ve skupině zaujal pohledným ofenzivním fotbalem, když například jasně porazil Honduras (3:0) a Švýcarsko (5:2). V osmifinále si ještě poradil s Nigérií (2:0), ale proti silnému Německu narazil. Trojnásobný světový šampion skóroval už ve 13. minutě díky Matsi Hummelsovi, těsný náskok si pohlídal a semifinále MS si zahraje počtvrté za sebou.

"Ve srovnání s Německem jsme byli mnohem méně zkušeným týmem. Oni jsou výrazně zvyklejší hrát takové velké mezinárodní zápasy. Ale tentokrát mezi námi zas tak velký rozdíl nebyl," řekl Deschamps.

Jeho svěřenci si na stadionu Maracaná vypracovali slibné gólové šance, Mathieu Valbuena i Karim Benzema však nepřekonali výborného brankáře Manuela Neuera. "Neměli jsme produktivitu, kterou na této úrovni potřebujete. Hlavně poté, co šlo Německo do vedení. Neuer měl dobrý zápas," litoval bývalý trenér Monaka, Juventusu a Marseille.

V Brazílii pomohl zapomenout na fiasko z minulého šampionátu v Jihoafrické republice, kde Francie skončila s jediným bodem už ve skupině. "Vracíme se domů plni smutku, zklamání a frustrace, ale nesmíme zapomenout na všechny dobré věci, kterých jsme tady dosáhli," tvrdil Deschamps.

"Jsem na své hráče hrdý. Doufám, že tento tým spolu může hrát ještě dlouhou dobu. Čeká mě tady ještě hodně práce, ale některé věci určitě vypadají slibně. Musíme si udržet momentální kvalitu i ducha," dodal kapitán mistrů světa z roku 1998. Francie za dva roky hostí evropský šampionát.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články