Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Del Bosque: Naše vyřazení už ve skupině by mě nikdy nenapadlo

Rio de Janeiro  - Nečekané vyřazení Španělska už po druhém utkání základní skupiny mistrovství světa bude mít podle trenéra Vicenteho del Bosqueho následky. Třiašedesátiletý kouč neúspěšných obhájců titulu si není jistý ani vlastní budoucností u národního týmu, který od roku 2008 dominoval světovému i evropskému fotbalu.

Vicente Del Bosque
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

"Je pravda, že když se taková věc stane na podobném turnaji, nese to s sebou následky. Ale právě teď na to nechci myslet," řekl Del Bosque po porážce 0:2 od Chile. Ta v kombinaci s úvodním debaklem 1:5 od Nizozemska znamená konec Španělů už v úvodní fázi brazilského turnaje.

"Bude čas na to, abychom si všechno zanalyzovali a promysleli, co dělat dál. Myslím, že tento tým je dobrý a zdravý, ale musíme udělat rozhodnutí, které bude dobré pro španělský fotbal. A to se týká i mě," dodal Del Bosque.

Neskrýval, že jeho tým v klíčovém utkání proti Chile v Riu de Janeiru selhal. "Samozřejmě jsme hodně smutní. V prvním poločase jsme hráli opravdu plaše. Ve druhé půli jsme měli víc prostoru a nějaké šance, ale bohužel to nestačilo," litoval bývalý trenér Realu Madrid.

Je nám líto, video expirovalo.
Kouč Del Bosque: Za soupeři jsme zaostali

Nechtěl se na nic vymlouvat a uznal, že oba soupeři ve skupině B zvítězili zaslouženě. "Hráli jsme dva zápasy a ani v jednom jsme nedokázali být lepší než Chile a Nizozemsko. To je důvod, proč opouštíme světový šampionát," konstatoval Del Bosque.

"Nikdy by mě ani nenapadlo, že bychom mohli na tomto turnaji skončit už v první fázi. Někdy vidíte týmy, kterým chybí oddanost, ale to nebyl náš případ," dodal kouč Španělska, s nímž před čtyřmi lety ovládl mistrovství světa a předloni Euro.

Chile chce první místo ve skupině

Rebelové mistrovství světa. Tak nazval své svěřence trenér chilských fotbalistů Jorge Sampaoli. Se Španělskem šlo o vítězství, které si bude pamatovat po zbytek života. "Hráli jsme velmi odvážně a myslím, že po tomto vítězství mohu říci, že jsou z nás rebelové šampionátu," prohlásil Sampaoli. "Jsem na hráče velmi pyšný. Nevím, zda je to nejlepší vítězství v kariéře, protože pro mě je nejlepší vždy to další, ale určitě je to vítězství, na které nikdy nezapomeneme," dodal.

Sampaoliho potěšilo především to, jak sebevědomě si tým vedl proti úřadujícím mistrům světa a Evropy. "Ukázalo se, že tento tým už dospěl. Je mnohem vyzrálejší než v minulosti. Už v kvalifikaci jsme hráli dobře, ale tady to byla úplně jiná úroveň. Hráli jsme s jasným záměrem a systémem. Hráči věřili tomu, že mohou vyhrát, a šli za tím," hodnotil Sampaoli.

Zatím si však netroufne tvrdit, zda jde o nejlepší chilský tým v historii, který by mohl navázat na bronzové medaile z domácího mistrovství světa v roce 1962. "Uvidíme, zda je to nejlepší chilský tým. To můžeme říct až po šampionátu. Teď nás zajímá jen zápas s Nizozemskem, ve kterém chceme vybojovat první místo ve skupině," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články