Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Další potíže s prémiemi. Nigerijci kvůli nim bojkotovali trénink

Brasília – Problémy afrických celků s prémiemi za účast na mistrovství světa pokračuje. Po Kamerunu a Ghaně začali protestovat i Nigerijci, kteří kvůli tomu bojkotovali čtvrteční trénink. Hráči se neshodli s vedením ohledně peněz, které by měli dostat za postup do osmifinále, v němž se v pondělí utkají s Francií.

Nigerijci během jednoho z tréninků
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Urbanandsport

Podle informací BBC hráči očekávali, že za postup ze základní skupiny dostane každý z nich 30 tisíc dolarů (604 tisíc korun), podle vedení jim však náleželo 10 tisíc za vítězství 1:0 nad Bosnou a Hercegovinou a 5 tisíc za bezbrankovou remízu s Íránem.

Svazové vedení nyní hráčům nabízí prémie slibované za jednotlivé výsledky a k tomu podíl na bonusech od FIFA ve výši 4070 procent v závislosti na tom, v jaké fázi play-off Nigerijci na šampionátu skončí.

Podle informací BBC nebudou hráči bojkotovat další plánované tréninky o víkendu a přesun do Brasílie na duel s Francií. Podle kouče Stephena Keshiho současná situace jeho tým před prvním vyřazovacím duelem nerozhodí.

Už před šampionátem se kvůli prémiím zpozdil odlet výpravy Kamerunu do Brazílie. Ve středu zase zažehnávala spor Ghana, jejíž hráči odcestovali na zápas s Portugalskem (1:2) až po zásahu prezidenta, díky kterému odletělo z Akkry do Brazílie za hráči letadlo s miliony dolarů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články