Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

"Ať shoří!" Demonstranti zapálili repliku trofeje pro MS

Teresópolis (Brazílie) - Necelý měsíc před zahájením fotbalového mistrovství světa dali obyvatelé Brazílie opět najevo nesouhlas s pořádáním turnaje. V Teresópolisu, kde bude mít od příštího týdne základnu domácí reprezentace, zapálili a zničili šest metrů vysokou repliku trofeje. Ve městě Belém zase donutili pořadatele přerušit vystavení skutečného poháru pro mistry světa.

Už loni statisíce Brazilců demonstrovaly v ulicích proti vysokým výdajům na MS z veřejných peněz či zdražení městské hromadné dopravy. Tehdy zničili nafukovací fotbalové míče a další symbol šampionátu - maskota Fuleca.

Šestimetrovou repliku poháru zdemolovali v jedné z hlavních tepen Teresópolisu v úterý nad ránem. "Všemi silami budeme pátrat po pachatelích, aby takový čin nezůstal bez trestu," prohlásil starosta města ve státu Rio de Janeiro.

V severobrazilském Belému byl pro fanoušky vystaven skutečný pohár, jenže poté, co se skupina demonstrantů snažila násilím dostat k němu do budovy, byla akce zrušena. Policie pak trofej odvezla do bezpečí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články