Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

0 střel na branku = 0 gólů. Uruguay s Jižní Koreou se rozešly s remízou

Dvakrát zazvonila tyč, jenže jinak se střelci v utkání Uruguaye a Jižní Koreje trápili. Dokonce tak moc, že za celý zápas ani jeden z celků nezaznamenal střelu na branku. Úvodní střetnutí skupiny H tak skončilo smírně 0:0 a oba týmy si do tabulky rozdělily po bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Uruguay - Jižní Korea

Uruguay neprodloužila pětizápasovou vítěznou sérii ve skupinové fázi MS, popáté za sebou ale neinkasovala. V dalším kole čeká Jihoameričany v pondělí Portugalsko. Korea se střetne s Ghanou.

V korejské základní sestavě nechyběl kapitán Son Hung-min, který musel před třemi týdny kvůli zlomenině očnice na operaci. Kanonýr Tottenhamu hrál s ochrannou maskou a na hřišti vydržel celý zápas. "Moje zranění naštěstí nebylo nakonec tak vážné, včas jsem se dal do pořádku," řekl třicetiletý útočník po utkání.

Druhý kapitán Diego Godín se ve věku 36 let a 281 dní stal nejstarším uruguayským fotbalistou, jenž nastoupil na MS.

Oboustranně opatrný první poločas mnoho příležitostí ke skórování nenabídl. Poprvé zahrozil až po půlhodině Hwang I-čo, který odehrál 50. reprezentační utkání, z nadějné pozice ve vápně ale přestřelil. Největší šanci měl krátce před pauzou Godín, jehož hlavička po rohu skončila na tyči.

Brankovou konstrukci trefil i v závěru utkání ranou z 20 metrů Valverde, jinak se ani ve druhém poločase obraz hry nezměnil. Ani jeden tým nezapsal do statistik střelu do prostoru mezi třemi tyčemi, což se stalo na MS v tomto století poprvé.

"Těžko jsme se dostávali do zápasu. Nedařilo se nám vytvářet šance a museli jsme to nahradit bojovností. Postupně jsme se zlepšovali, ale dnes nám chyběla přesnost," zhodnotil Godín.

Korejci si vylepšili negativní bilanci se čtvrtfinalisty posledního šampionátu a neprohráli s nimi podruhé za sebou. "První poločas byl od nás lepší než druhý. Hráli jsme organizovaně i dostatečně agresivně. Uruguay má dobrý tým, ukázali jsme ale, že se nikoho nebojíme," pochvaloval si trenér Paulo Bento.

Uruguay - Korea 0:0

Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore - Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Cáceres - Čo Ku-song, Bento (trenér). Diváci: 41 663.

Uruguay: Rochet - Cáceres, Giménez, Godín, Olivera (79. Viňa) - Bentancur, Vecino (79. De La Cruz), Valverde - Pellistri (88. Varela), Suárez (64. Cavani), Núňez. Trenér: Alonso.

Korea: Kim Sung-kju - Kim Mun-hwan, Kim Min-če, Kim Jong-kwon, Kim Čin-su - Hwang In-pom, Čong U-jong I - Son Hung-min, I Če-song (74. Son Čon-ho), Na Sang-ho (74. I Kang-in) - Hwang I-čo (74. Čo Ku-song). Trenér: Bento.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články