Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Žádné slavení ani telefony. Spát, nařídil trenér Australanů po postupu

Žádné oslavy, emoce ani sociální sítě. Fotbalisté Austrálie půjdou večer spát, jako by se nic nestalo - a přece stalo. Australané postoupili do play-off mistrovství světa, a přestože jejich trenér Graham Arnold působé přísně, neskrýval po utkání ani velikou hrdost na svůj tým. 

Graham Arnold
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / Nigel Keene

Australané sice začali turnaj porážkou 1:4 s obhájci zlata z Francie, ale pak zdolali 1:0 Tunisko a stejným výsledkem porazili i favorizované Dánsko. "Jsem na kluky moc hrdý, podali úžasný výkon. Byli skvěle mentálně nastaveni. Pracovali jsme na tom poslední čtyři a půl roku. Je to o sebevědomí, energii a soustředěnosti. Už před zápasem jsem v jejich očích viděl, že jsou připraveni," řekl Arnold v rozhovoru pro televizi BBC.

Postupová párty se ale podle něj v Kataru rozhodně konat nebude. "Žádné slavení. Díky tomu jsme po velké výhře nad Tuniskem znovu uspěli. Takže žádné oslavy, emoce ani sociální sítě. Pouze spánek," prohlásil přísně devětapadesátiletý kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Austrálie - Dánsko

"Jsem pyšný na to, že jsme udělali radost lidem u nás doma. Je to poprvé, co australská reprezentace na mistrovství světa zvítězila dvakrát za sebou. Možná mluvíme o nové zlaté generaci. Ta z roku 2006 získala čtyři body, my jich máme šest," doplnil Arnold, jenž byl na tehdejším šampionátu asistentem nizozemského trenéra Guuse Hiddinka.

Duel ve Vakře rozhodl v 60. minutě Mathew Leckie. "Jsem hrdý a vyčerpaný, všechno dohromady. Ty emoce se mi teď těžko popisují. Byli tady pochybovači, ale my jsme si věřili. Na hřišti ukazujeme sebedůvěru, pracovní morálku i to, jak jsme si blízcí," uvedl jednatřicetiletý ofenzivní hráč Melbourne City.

Dánové se trápili a mnoho šanci si nevypracovali, nakonec ve skupině skončili poslední s jedním bodem. Australané postoupili z druhého místa, Francouzi je předčili jen díky lepšímu skóre. "Bojovali jsme až do konce, nezáleželo na tom, s čím na nás soupeř vyrukuje, my jsme prostě nedostali gól. Dneska si to vychutnáme, ale musíme se dát brzy dohromady, protože nás čeká těžké osmifinále," dodal Leckie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články