Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vyřazovací část už pro nás začala, řekl Müller. Kouč Flick mluvil o brutálním zklamání

Porážka, kterou si nepřipoustěli přece jen přišla. Fotbalisté Německa po čtyřech letech znovu vstoupili neúspěšně do mistrovství světa a po nezdaru 1:2 s Japonskem se okamžitě ocitli pod tlakem. Pokud svěřenci trenéra Hansiho Flicka v neděli prohrají se Španělskem a Japonsko získá alespoň bod s Kostarikou, může být jeden z favoritů turnaje vyřazen v základní skupině už po druhém utkání.

Prohra s Japonskem připomněla německým fotbalistům a fanouškům čtyři roky starou porážku na úvod s Mexikem, jež přispěla k jejich vyřazení už ve skupině. Situace je pro Němce o to složitější, že v příštím utkání vyzvou v duelu bývalých mistrů světa Španělsko, které na úvod deklasovalo 7:0 Kostariku.

"Tohle byl z naší strany nepředstavitelně špatný začátek. Brutální zklamání," řekl trenér Flick, jenž nechtěl situaci srovnávat s rokem 2018, kdy ještě vedl tým Joachim Löw. "V roce 2018 jsem u toho nebyl, nezajímá mě to. Koukám se dopředu. Musíme proti Španělsku využít své šance, abychom prošli do play off. Kvalitu na to máme," řekl sedmapadesátiletý kouč a dodal: "Jsme nyní pod tlakem, ale způsobili jsme si to sami. Teď musíme ukázat charakter."

Duel v Rajjánu se přitom vyvíjel pro Němce dlouho dobře, od 33. minuty vedli díky brance Ilkaye Gündogana z pokutového kopu. V 75. minutě ale srovnal Ricu Doan a obrat dokonal o osm minut později další střídající hráč Takuma Asano. "Nevím, jestli kdy někdo na mistrovství světa vstřelil jednodušší gól," poznamenal Gündogan k vítězné trefě, před níž Nico Schlotterbeck marně naháněl Asana po rozehrání Japonců z vlastní poloviny hřiště.

"Jsem frustrovaný a naštvaný. Je pro mě těžké pochopit, jak jsme si to mohli nechat vyklouznout z rukou," uvedl gólman Neuer, jemuž při televizním rozhovoru vyklouzlo slovo "katastrofa".

Jeho spoluhráč z Bayernu Mnichov Müller označil současnou situaci týmu za "hororový scénář". "Je nepochopitelné, že tady teď stojíme po porážce. Musíme si vyčítat špatnou efektivitu," řekl jeden ze čtyř mistrů světa z roku 2014 v současném týmu. "Vyřazovací část pro nás začala už nyní. Potřebujeme teď dvě výhry. Ty si ale nemůžeme jen tak jednoduše poručit," uvědomoval si třiatřicetiletý ofenzivní hráč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články