Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vstali jsme z mrtvých a v poslední minutě měli mečbol, litoval po prohraném finále Deschamps

Trenér Didier Deschamps litoval prohry Francie s Argentinou ve finále mistrovství světa především proto, že jeho tým dvakrát vyrovnal a navíc byl v závěru prodloužení blízko výhře. Zda bude u "Les Bleus" pokračovat, o tom se teprve rozhodne.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina - Francie

Obhájci trofeje prohrávali 0:2 a v prodloužení 2:3, Kylian Mbappé ale pokaždé zařídil vyrovnání. Hattricku dosáhl i pomocí dvou proměněných pokutových kopů.

V závěru prodloužení šel střídající útočník Randal Kolo Muani sám na brankáře Emiliana Martíneze, jenže neproměnil. Následný penaltový rozstřel ovládli Jihoameričané.

"Vstali jsme z mrtvých, proto je nám to tak líto. V poslední minutě jsme měli mečbol, ale nemělo to tak holt dopadnout," řekl Deschamps, který ovládl šampionát jako hráč v roce 1998 a o 20 let později coby kouč.

"Kdybychom prohrávali 2:0 a nakonec to skončilo 3:0, bylo by to jiné. Jen byste Argentině řekli: 'Bravo'. A to by bylo vše. Pořád jim blahopřeji, hráli skvěle, sice trochu neférově, ale to jsme čekali. To ale na jejich vítězství nic neubírá," uvedl čtyřiapadesátiletý Deschamps.

Jeho svěřencům se v utkání dlouho nedařilo. V posledních dnech před finále trápilo hráče francouzského týmu nachlazení.

"Neměli jsme tolik energie jako v předchozích utkáních, ale o žádného hráče ze základní jedenáctky jsem se nebál. Stáli jsme proti týmu, který hrál finále mistrovství světa, zatímco jsem měl pocit, že v našem případě to tak nebylo," prohlásil někdejší hráč Juventusu nebo Chelsea.

Už ve 41. minutě za stavu 0:2 stáhl ze hry útočníky Ousmanea Dembélého a Oliviera Girouda. "Nemohl jsem čekat až do poločasu. Ousmane a Olivier nás dovedli do finále, ale tam tak dobře nehráli. Když vám věci nefungují, musíte s nimi zatřást," vysvětlil Deschamps.

Prodloužení a nakonec i rozstřel, v němž se také nemýlil, zařídil Mbappé. "Ve finále zanechal svou stopu," řekl Deschamps o kanonýrovi Paris St. Germain, jenž se s osmi trefami stal nejlepším střelcem turnaje.

Deschamps vede výběr země galského kohouta od roku 2012. Současná smlouva mu vyprší na konci tohoto měsíce.

Už postupem do finále splnil s mužstvem cíl, vytyčený šéfem francouzského fotbalu Noëlem Le Graëtem.

"Na začátku roku se s předsedou svazu setkám. Pak se vše dozvíte," podotkl bývalý kouč Monaka, Juventusu a Marseille.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články