Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vliv MS se přeceňuje, hráče to neovlivní, myslí si Souček a chce si opět zahrát v Edenu

Otázka, jak moc ovlivní netradiční termín mistrovství světa hráče a celý zbytek sezony, se řeší už dlouho. Tomáš Souček v tom ovšem velký problém nevidí a nemyslí si, že šampionát kluby poznamená. Turnaj v Kataru sám sleduje, ale zároveň se poctivě připravuje na restart, a doufá ve zlepšení jak vlastních výkonů, tak i West Hamu. Rád by si totiž opět zahrál v Edenu, kde bude finále Evropské konferenční ligy.

West Hamu patří po 15 odehraných zápasech v tabulce anglické ligy až 16. místo. "Nejsme tam, kde bychom chtěli být. Nevstoupili jsme do toho úplně dobře. Doufám, že pauza nám pomůže, připravíme se na rok 2023 a pojedeme zase tak, jak jsme jeli dva roky předtím," přál si Souček.

"Je třeba se zlepšit, máme na to hodně času. Nedařilo se jak týmu, tak i mně. Určitě chci hrát líp. Tlak cítím vždy. U mě to hodně bylo i o gólech. Vlétnul jsem do toho v minulých sezonách. Možná jsem dal těch gólů až moc, že fanoušci to chtějí opakovat každou sezonu. Není to jednoduché, fotbal je nahoru a dolů. Věřím, že pauza pomůže nejen týmu, ale i mně," dodal Souček.

Po nezvyklém konci podzimní části a krátké dovolené se připravuje na pokračování klubové sezony, která West Hamu znovu začne 26. prosince. "Pro mě to byla taková zimní přestávka jako v Česku. Dva tři týdny a teď je zase tři týdny příprava do prvního zápasu. Byl jsem rád s rodinou, uvítal jsem trochu volna, že jsem si oddychl. Ale kdybych byl na mistrovství světa, byl bych raději," uvedl.

Kvůli lehkému zranění vynechal úterní přípravný zápas West Hamu s Cambridge United. "Dva dny jsem měl problémy se zády, tak jsem trénoval individuálně. Ale už se cítím fit. V sobotu hrajeme v Udine, tam bych už chtěl nabrat minuty," popsal Souček.

Mistrovství světa nezvykle na konci podzimu podle něj nebude mít na výkony hráčů v dalším průběhu sezony až takový vliv. "Myslím, že se to hodně přeceňuje. Když není tohle mistrovství, tak hráči hrají každé čtyři dny zápas. Je to stejné, jako když hrají ligu a poháry. Možná se toho dokonce hraje ještě víc než na mistrovství světa. Takže si nemyslím, že budou unavení, spíš v zápasovém rytmu," mínil.

West Ham rozehraje Premier League dva dny po Štědrém dnu venkovním zápasem proti lídrovi tabulky a městskému rivalovi Arsenalu. "Víme o tom, že Arsenal je ve formě. Je to první zápas po velké pauze, takže to utkání bude trošku jiné. Jak se kdo připravil přes volno. Kdybychom uspěli, může to být pro nás velký impulz, jak se nakopnout," přemítal Souček.

Sní o tom, že s West Hamem postoupí do finále Evropské konferenční ligy, které na jaře hostí Eden, kde působil ve Slavii. "Jít do finále je samo o sobě velká věc a že je to v Edenu, o to je to větší. Že bych se mohl vrátit domů. Přišlo by hodně Čechů, kteří by fandili West Hamu. Pro mě je to obrovský cíl na tuhle sezonu. Navíc je to možnost, jak si zajistit účast v pohárech," podotkl Souček.

Těší se, že Vánoce stráví poprvé s dvěma potomky. S manželkou Natálií se jim v říjnu narodila druhá dcera Karolína. "Už vloni to bylo úžasné, naše malá měla skoro tři roky. Teď jí budou v lednu čtyři, už jsme napsali dopis Ježíškovi. Že budeme ve čtyřech, o to lepší. Zase budou Vánoce hezčí než rok předtím," uvedl Souček.

Snaží se důsledně dodržovat tradice. "Všechno jde v Anglii sehnat. Jediné, co je trochu těžší, je kapr. Ale dá se koupit, i když ne živý. V Česku jsme byli zvyklí ho mít tři dny ve vaně, krmit ho a pojmenovat. Shánějí mi ho kuchaři ve West Hamu, takže bude kapr, bramborový salát, živý stromeček a mnoho dalších tradic. Jsem v nich hodně aktivní. Co se týče kuchyně, to nechávám na manželce. Tam jsem ochutnávač. Moje práce je sehnat stromeček a ozdobit ho," dodal s úsměvem Souček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články