Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Valencia o výhře proti Kataru: Tři body jsou jako sen. Doufá, že mu zdraví vydrží

Ekvádorec Enner Valencia snil od dubnového vylosování skupin fotbalového mistrovství světa v Kataru o vítězství v zahajovacím utkání proti domácímu výběru. Nedělní triumf 2:0 nad pořadatelskou zemí zajistil historicky nejlepší střelec Ekvádoru dvěma brankami. Doufá, že kvůli zdravotním problémům nepřijde o páteční duel s Nizozemci. Přímé přenosy a zpravodajství z MS sledujte na ČT sport a ČT sport Plus.

"Vzpomínám si, že od vylosování jsem mnohokrát snil o výhře v zahajovacím duelu. Je to sen, že jsem skóroval a pomohl svému týmu ke třem bodům," řekl Valencia.

Třiatřicetiletý útočník Fenerbahce Istanbul se prosadil už ve třetí minutě, kvůli ofsajdu ale gól neplatil. V 16. minutě skóroval z penalty, za další čtvrthodinu stanovil konečný výsledek přesně umístěnou hlavičkou k tyči.

"Podařilo se nám dát dva rychlé góly, které nám pomohly kontrolovat zápas a získat tři body. Věříme, že se můžeme dostat daleko a že budeme předvádět dobré výkony," uvedl Valencia, jenž si za reprezentaci připsal 37 zásahů.

Na světovém šampionátu zaznamenal posledních pět branek Ekvádoru. Třikrát se trefil na turnaji v roce 2014 v Brazílii a jeden gól ho dělí od rekordu. Dát šest branek své země na světovém šampionátu za sebou se povedlo Portugalci Eusébiovi (1966), Italovi Paolu Rossimu (1982) a Rusovi Olegu Salenkovi (1994).

Fanoušci Ekvádoru na MS v Kataru
zdroj: REUTERS

V závěru první půle Valenciu po jednom ze soubojů lékaři ošetřovali. Přestože se na hřišti objevila i nosítka, vystřídal nakonec až v 77. minutě. "Cítím mírnou bolest v koleně a kotníku. Doktoři se na to podívají a uvidí, nakolik je to vážné. Doufám, že proti Nizozemsku budu hrát," podotkl někdejší hráč West Hamu nebo Evertonu.

Trenér Gustavo Alfaro je o jeho startu přesvědčený. "Enner proti Nizozemsku nastoupí. O tom není třeba pochybovat," prohlásil šedesátiletý Argentinec.

Z úvodního vítězství měl velkou radost, nechtěl ho ale přeceňovat. "Je důležité vyhrát první zápas, obzvlášť s Katarem. Máme velmi mladý tým, ale hráči byli zodpovědní a pochopili, jak porazit Katar. Je to důležité, ale ne určující vítězství. Z historie víme, že některé týmy navzdory úvodní výhře dál nepostoupily," konstatoval Alfaro, jehož svěřenci zakončí skupinu proti Senegalu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články