Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Trenér Morijasu je přesvědčený, že japonský fotbal čeká úspěšná budoucnost

Přestože japonští fotbalisté na mistrovství světa v Kataru vypadli po penaltovém rozstřelu s Chorvatskem v osmifinále, trenér Hadžime Morijasu věří v úspěšnou budoucnost své země. Asijský celek na turnaji ovládl skupinu před Španěly i Němci, s nimiž oba zápasy otáčeli z pro ně nepříznivého stavu.

Japonci oba evropské týmy zdolali po obratu 2:1. Mezi dvě nečekané výhry se vměstnala porážka 0:1 s Kostarikou. "Porazili jsme Německo a Španělsko, někdejší mistry světa. Měli bychom si věřit. Pokud budeme usilovat nejen o to, abychom je dohnali, ale i překonali, myslím si, že japonský fotbal čeká jiná budoucnost," citovala agentura Reuters Morijasua, který se po utkání uklonil fanouškům.

Japonsko se při sedmé účasti na světovém šampionátu počtvrté probojovalo mezi nejlepších 16 mužstev. Ani tentokrát však neprošlo do čtvrtfinále. Proti obhájcům stříbra Chorvatům ho poslal do vedení ve 43. minutě Daizen Maeda, ale v 55. minutě srovnal Ivan Perišič. Rozuzlení nepřineslo ani prodloužení, a tak přišla řada na penalty, v nichž Japonci třikrát selhali.

"Myslím si, že hráči nepodlehli tlaku. Hráči, kteří odehráli 120 minut, a ti, kteří šli na penalty, byli odvážní. Chtěl bych vyzdvihnout jejich úsilí. Zkusili to pod nesmírným tlakem," uvedl čtyřiapadesátiletý Morijasu.

"Samozřejmě jsme chtěli vyhrát. Výsledek je nešťastný, ale nepopírá veškerou snahu hráčů. Nedokázali jsme prolomit osmifinálovou bariéru. Hráči ale ukázali novou generaci japonského fotbalu," prohlásil někdejší reprezentant.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články