Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Trenér Kanady Herdman: Když jsme přestříleli Belgii, nemůžu si moc stěžovat. Skupina je stále otevřená

Přestože Kanada podlehla obhájcům bronzu z Belgie 0:1, podle trenéra Johna Herdmana ukázali jeho svěřenci, že na mistrovství světa v Kataru patří. Reprezentace severoamerické země startuje na šampionátu teprve podruhé, a to po 36 letech. Herdman věří, že "javorové listy" po úvodním duelu budou soupeři nyní více respektovat.

O vítězství Belgie rozhodl ve 44. minutě útočník Michy Batshuayi. Za bezbrankového stavu v 11. minutě neproměnila penaltu jedna z kanadských opor Alphonso Davies.

"Hráči ukázali, že na mistrovství světa patří. Dlouho trvalo, než jsme se sem vrátili. Šli jsme do utkání s pár cíli: hrát odvážně a bavit. Také jsme chtěli vytvořit nějaké to 'poprvé', ale to se nám nepovedlo," konstatoval Herdman.

Kanaďané na světovém šampionátu stále čekají na první vítězství a rovněž na vstřelený gól. Všechna čtyři dosavadní utkání na finálových turnajích prohráli.

"Občas jsme si kolem vápna přihráli navíc, ale nebudu hráče kritizovat. Když jsme přestříleli Belgii, nemůžu si moc stěžovat," konstatoval sedmačtyřicetiletý Angličan, který vede kanadský výběr od roku 2018.

Skupinu F považuje i díky bezbrankové remíze Maroka s Chorvatskem za otevřenou. "Hráčům jsem po výkonu proti Belgii řekl, aby se vrhli na další úkol," prohlásil někdejší kouč ženské reprezentace Nového Zélandu a Kanady.

Tým ze země javorového listu vyzve v neděli úřadující vicemistry světa Chorvaty. "Soupeři nás teď znají, odkryli jsme karty. Chorvati půjdou do utkání s námi s o něco větším respektem a vědomím, čeho jsme schopní. Proti Chorvatsku to bude velký zápas, zasloužíme si tady být," uvedl Herdman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články