Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Tité si Neymarova zranění prvně nevšiml. Byl v šoku, musíme počkat, řekl brazilský lékař

Vstup do mistrovství světa zvládli. Dvěma góly Richarlisona, kdy zejména druhý bude útočit na nejkrásnější branku turnaje, porazili Srbsko 2:0. Jenže víc než o triumfu se v Brazílii mluví o zranění hlavní hvězdy týmu Neyamara, který kvůli problémům s kotníkem musel předčasně střídat. Jeho stav zůstává zatím nejasný, kouč Tité ale věří, že do šampionátu ještě zasáhne.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brazílie - Srbsko

Hřiště opouštěl po závěrečném hvizdu po svých, což je pro Brazílii dobrá zpráva. Horší informací však bylo, že Neymar měl v ten moment nazutou jen jednu kopačku, protože pravý kotník mu během chvíle, co strávil na lavičce, solidně natekl.

Na Neymarovi bylo patrné, jak ho kotník bolí. Na lavičce se mu objevily i slzy v očích a lékař Brazílie Rodrigo Lasmar moc optimismu hned po utkání fanouškům, kteří dychtivě čekali na informace ohledně stavu své hvězdy, nepřidal.

"Neymar má bolestivou distorzi pravého kotníku. Je v šoku, okamžitě jsme začali léčbu hned na lavičce. Ted je u fyzioterapeutů, budeme se mu věnovat 24 hodin denně. Uvidíme, jak to bude vypadat zítra. Teď musíme počkat, jak noha zareaguje," prohlásil.

Paradoxní je, že Neymar se zranil mnohem dříve. Jenže o střídání si sám neřekl a kritické situace si nevšiml ani kouč Tité, který ho vyndal ze hřiště až v 79. minutě, kdy útočník PSG padl s bolestí na zem a nemohl pokračovat.

"Ani jsem si původně nevšiml, že je zraněný, několik minut pokračoval i přes bolest. Chtěl za každou cenu pomoct svým spoluhráčům, což je úžasné. Jsem přesvědčený o tom, že do turnaje ještě zasáhne," ujistil jednašedesátiletý trenér, jenž po šampionátu u týmu skončí

Neymar se může v Kataru stát historicky nejlepším střelcem brazilské reprezentace. V národním týmu nasázel 75 branek a jen dvě mu chybí k dorovnání legendárního Pelého. "Potřebujeme ho stoprocentně zdravého. To je teď naprosto nejdůležitější," podotkl Richarlison.

Právě útočník Tottenhamu byl hlavní hvězdou "kanárků" v utkání. Dlouho sice byl na hřišti neviditelný a už to vypadalo, že půjde i ze hřiště. V 62. minutě ale otevřel skóre z dorážky a za dalších 11 minut ohromil více než 88 tisíc diváků v ochozech. Ve vápně zpracoval míč do vzduchu a akrobatickými nůžkami ho poslal nechytatelně k tyči.

"Už jsem podobný gól vstřelil za Fluminense i v anglické lize za Everton. Teď se mi to ale povedlo na mistrovství světa. Rozhodně je to jedna z nejkrásnějších branek, kterou jsem dal," řekl Richarlison, který má v reprezentaci na kontě 19 gólů v 39 zápasech. "Trenér mi neustále opakuje, že mám čich na góly, ať toho využiju. O poločase jsem spoluhráčům řekl, že potřebuju jeden míč do vápna a ten přišel. Byl to kouzelný večer," dodal.

Jihoamerický gigant, který vyhrál světový šampionát naposledy před 20 lety, protáhl sérii bez porážky na 16 utkání. "Srbsko bylo v první půli velmi dobré, na nás navíc možná trochu dolehla tíha úvodního zápasu, což je ale přirozené. O přestávce jsme se snažili hráče uklidnit, trochu jsme přeskupili postavení ve středu zálohy a ve zbytku utkání jsme dominovali," zhodnotil kouč Tite.

Se zraněními bojuje i srbský tým, jak přiznal na tiskové konferenci kouč Dragan Stojkovič. "Někteří naši klíčoví hráči mají zdravotní problémy. Nemáme 200 milionů lidí jako Brazílie, jsme malá země, nemůžeme si tolik vybírat. Ale rozhodně se nevzdáváme, prohrát s Brazílií není žádná ostuda," řekl bývalý jugoslávský reprezentant.

Srbsko prohrálo po šesti zápasech, a to především vinou zhoršeného výkonu po změně stran. "První poločas jsme se soupeři vyrovnali, pak jsme ale doslova odpadli fyzicky. Vůbec jsem svůj tým nepoznával," mrzelo Stojkoviče. Jeho tým se v dalším duelu v pondělí utká s Kamerunem, Brazílie změří síly se Švýcarskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články