Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sportovně se mi MS líbí. Fotbal je to ale bohužel obalený korupcí, mrzí Poborského

Fotbalový šampionát jde do samého finále, které si v Kataru zahrají Argentina s Francií. Mistrovství mj. i v roli experta ČT sport sleduje také Karel Poborský. Bývalý reprezentant kritizuje udělení šampionátu Kataru, po sportovní stránce je ale podle něj turnaj velmi dobrý.

Karel Poborský
zdroj: ČT24

Poborský sledoval ve studiu semifinále, které sehráli Francouzi s Maročany. "Užil jsem si to, byl to příjemný zápas. Maroko rychle prohrávalo a muselo útočit, byl to fotbal nahoru dolů se spoustou šancí," těšilo Poborského, i když vzápětí přiznal, že i on přál postup spíše Francii, která se ve finále střetne s Argentinou. "Je to obrovské lákadlo a asi všichni to takhle chtěli vidět," dodal slavný záložník.

Pozastavil se i nad premiérou ženské rozhodčí Stéphanie Frappartové, která řídila v základní skupině utkání Německa s Kostarikou. "Ten zápas jsem viděl, pískala opravdu skvělý zápas. Já to vidím stejně jako v ostatních profesích: buď na to ti lidé mají, nebo ne. Ona na to má, tak proč by nemohla pískat mužské zápasy," vidí věc jasně. 

Po sportovní stránce skvělý šampionát

Také on patří ke kritikům pořádání šampionátu v zemi, která má velký deficit v dodržování lidských práv. Volbu pořadatele navíc provázela korupce a organizace FIFA se dostala především před startem MS pod velký tlak. "Fotbal je bohužel obalený těmito věcmi (korupcí). Je až šokující, že výkonný výbor FIFA má takovou moc a co všechno je s ní schopný dělat. Je potřeba zvolit tam lidi, kterým můžeme důvěřovat, kteří jsou nepodplatitelní. Bohužel, Katar má neomezené finanční možnosti," vysvětluje Poborský.

"Na druhou stranu, díky tomu, že se hraje v zimě, tak všichni hráči jsou na mistrovství v plné síle. Ukázalo nám to, že i v tomhle čase jde zastavit všechny soutěže a vidět kvalitní turnaj. Kvůli tomu, že vše bylo na jednom místě, to pro fanoušky mohlo být zajímavé – mohli stihnout dva i více zápasů za den. A fotbal se hraje dobrý a na skvělých stadionech," dodává.

"Po sportovní stránce to vypadá, že se všechno daří. Navenek se to tváří hezky. Hra jako taková se mi líbí a těším se na finále," uzavřel bývalý hráč Manchesteru United, Benficy Lisabon nebo Lazia Řím.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články