Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Splnil se mi dětský sen. Znamená to pro mě strašně moc, přiznal Lewandowski

Konečně. Největší hvězda polské fotbalové reprezentace Robert Lewandowski se už dočkal i gólu na mistrovství světa a splnil si dětský sen. K výhře 2:0 nad Saúdskou Arábií přispěl druhým gólem a na první nahrál. Polsko má ve skupině C po dvou zápasech čtyři body a přiblížilo se prvnímu postupu do play-off po 36 letech.

„O tomhle jsem snil od dětství. Teď se to splnilo, znamená to pro mě strašně moc,“ citovala Lewandowského agentura SID.

Kanonýr Barcelony se prosadil v 82. minutě, kdy obral o míč Abdalilláha Malkího a sám před gólmanem Muhammadem Uvaísem levačkou nezaváhal. Lewandowski v pátém utkání na MS ukončil čekání na první gól a 77. trefou znovu vylepšil svou pozici nejlepšího střelce polské reprezentace.

„Pro každého útočníka je důležité, když konečně skóruje. Dnes jsem tvrdě bojoval a pracoval pro tým, navíc jsem přidal i asistenci na první gól Piotra Zielińského. Vyhráli jsme, takže jsem pochopitelně spokojený,“ uvedl čtyřiatřicetiletý útočník, který hrál už před čtyřmi lety na šampionátu v Rusku. Tam se ale neprosadil a Polsko skončilo ve skupině.

Nyní jsou svěřenci kouče Czeslawa Michniewicze blízko postupu, zamotanou skupinu C ale zakončí proti favorizované Argentině. O vývoji v tabulce více napoví večerní duel Jihoameričanů s Mexikem, Polsku ale bude v každém případě stačit v posledním kole i remíza.

„Dnes jsme hráli velmi dobře dozadu a trpělivý výkon musíme předvést i proti Argentině. Bude to hodně těžký zápas,“ dodal kapitán polského výběru.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články