Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Cristianem jsem neměl nikdy problém, zastal se Ronalda kouč Ancelotti

Do neustálých diskuzí kolem Cristiana Ronalda se zapojil také Carlo Ancelotti. Trenér fotbalistů Realu Madrid se zastal slavného útočníka, který na mistrovství světa ztratil místo v základní sestavě Portugalska. Italský kouč uvedl, že během společného angažmá v "Bílém baletu" nikdy neměl s Ronaldem žádný problém a vyzdvihl jeho profesionalitu.

Sedmatřicetiletý kapitán portugalského týmu při úterním osmifinálovém vítězství 6:1 nad Švýcarskem začal na lavičce a nastoupil až na závěrečnou čtvrthodinu. Na velkém turnaji chyběl v zahajovací jedenáctce poprvé od roku 2008. Trenér Fernando Santos jeho absenci vysvětlil taktickými důvody, předtím se mu však nelíbila Ronaldova podrážděná reakce na střídání v utkání s Jižní Koreou ve skupině.

Podle spekulací médií byl Ronaldo se svou rolí nespokojený, odmítl trénovat s náhradníky, a dokonce pohrozil odjezdem z Kataru ještě před sobotním čtvrtfinále proti Maroku. To ale následně popřela portugalská fotbalová federace i samotný bývalý kanonýr Manchesteru United či Realu Madrid.

"Vedl jsem Cristiana dva roky a neměl s ním žádné problémy. Popravdě je on řešil za mě. Měl bilanci gól na zápas, jak ho může někdo považovat za problém? Dobře trénoval, dbal na každý detail. Pro mě bylo velmi snadné ho koučovat. Je to výjimečný hráč," řekl Ancelotti pro italský list Corriere dello Sport.

"Cristiano se pravděpodobně pořád cítí na dvacet let. Celou kariéru se o sebe dobře stará. Je v pohodě a tělo mu dává odpovědi na otázky, které hledá," doplnil třiašedesátiletý trenér.

Myslí si, že Ronaldo, jenž v úvodu MS rozvázal smlouvu s Manchesterem United po své kritice kouče Erika ten Haga a vedení klubu, má v portugalské reprezentaci velkou konkurenci. "Když se nad tím zamyslíme, tak i někdo jako Rafael Leao začíná na lavičce," upozornil Ancelotti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články