Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Reprezentace byla k nepoznání. Historická rána, píšou o senzační prohře argentinská média

Místo očekávané hladké výhry a dobrého vstupu do mistrovství světa v Kataru přišla tvrdá rána. Fotbalisté Argentiny prohráli senzačně se Saúdskou Arábií 1:2, což vyvolalo obrovské pozdvižení i v jihoamerické zemi. Novináři označili porážku za historickou ránu a velký favorit dle nich nebyl k poznání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina - Saúdská Arábie

"Argentina uvázla v saúdskoarabské síti a utržila v Kataru historickou ránu," napsal na webu deník Clarín. "Národní tým na úvod světového šampionátu v Kataru zklamal," přidal list Crónica.

Jihoameričtí šampioni vstoupili do utkání skvěle a po penaltě Lionela Messiho, který se trefil jako pátý hráč v historii na čtvrtém MS, od desáté minuty vedli. Sálih Šahrí a Sálim Davsárí ale "slepenými" góly po změně stran duel otočili.

"Saúdská Arábie nastoupila do druhé půle ve velkém stylu, naopak Argentinci působili ospale. A za své chyby draze zaplatili," uvedla Crónica. "Reprezentace byla k nepoznání – nepřesná, nedůrazná, slabé individuální výkony... Ofenziva nefungovala, naši hráči byli snad milionkrát v ofsajdu. Scaloniho tým byl hodně daleko od nějakého dominantního výkonu proti slabému soupeři," přidal deník Diario Popular.

Argentina prohrála po 36 utkáních a přišla o šanci vyrovnat rekord Itálie. Velký favorit skupiny C si tak zkomplikoval boj o postup. "Série je pryč, teď bude muset tým poprvé v celém cyklu MS reagovat. Nestačil na nejslabšího soupeře ve skupině. A co teď?" napsal Clarín. "Situace se po dnešním výsledku dramaticky změnila. Argentina už nemá prostor pro další zaváhání," dodal Diario Popular.

Šanci na nápravu budou mít Jihoameričané v sobotu v zápase s Mexikem opět na stadionu v Lusailu. Saúdská Arábie se ve stejný den utká v Rajjánu s Polskem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články