Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Rashford po postupu: Ambice? Obrovské. A to dokážeme hrát ještě lépe

Jeden gól dal přímo ze standardky, druhý po povedené individuální akci. Marcus Rashford prožil při výhře 3:0 nad Walesem povedený večer a anglický útočník se před vyřazovací částí mistrovství naladil do ideální pohody. Střelec Manchester United navíc cítí, že Albion má sílu. Proto se spoluhráči cílí na nejvyšší příčky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wales - Anglie

"Mám radost, že jsme prošli do další fáze, protože s tímhle týmem mám obrovské ambice. Dokážeme hrát ještě mnohem lépe," řekl Rashford po utkání s Walesem.

Pětadvacetiletý útočník rozhodl ostrovní derby dvěma góly v 50. a 68. minutě. V součtu s trefou proti Íránu dostihl v čele tabulky střelců Francouze Kyliana Mbappého, Ekvádorce Ennera Valenciu a Nizozemce Codyho Gakpa.

"Kvůli takovým momentům hraji fotbal, je to skvělý pocit. Remíza s USA pro nás byla zklamáním, je důležité, že jsme zareagovali hned v následujícím zápase," těšilo Rashforda, jenž nastoupil v základní sestavě reprezentace poprvé od loňského června a utkání s Rumunskem.

Trenér Southgate dal premiérově na MS důvěru od začátku i Philu Fodenovi, na lavičku tak usedli Raheem Sterling a hrdina zápasu s Íránem Bukayo Saka. Změny se mu vyplatily, trefil se totiž i Foden. Všechny branky padly poté, co si oba křídelníci po poločasové pauze vyměnili pozice.

"V prvním poločase jsme si toho moc nevypracovali, Rashford s Fodenem mi přišli nevýrazní. Vyměnili si strany, což nám do druhé půle hodně pomohlo," uvedl dvaapadesátiletý kouč. "Marcus získal zpět sebevědomí a hru si znovu užívá. Je to jiný hráč než před rokem na Euru," ocenil svého svěřence.

Anglie vyhrála skupinu MS poprvé od roku 2006 a v prvním kole play-off se utká v neděli s druhým celkem skupiny A Senegalem. "Ukázalo se, jak široký kádr máme. Čeká nás příjemné rozhodování, koho nasadit do osmifinále. Je nám jasné, že jdeme do zápasu jako favorit, ale Senegal je velmi nebezpečný tým," uvedl Southgate, který s týmem obhajuje v Kataru čtvrté místo z minulého šampionátu.

"Na turnaji v Rusku jsme si pokládali otázku, zda dokážeme vyhrát zápas ve vyřazovací fázi. Teď jsou očekávání mnohem vyšší, stejně jako naše cíle. Máme zkušenosti z velkých zápasů a větší sebevědomí," dodal bývalý anglický reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články