Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Osm zraněných přinesly potyčky s policí během oslav mistrů světa v Buenos Aires

Během bouřlivých oslav titulu fotbalových mistrů světa došlo v ulicích Buenos Aires i k potyčkám fanoušků s policií a během ojedinělých střetů bylo zraněno nejméně osm lidí. Policie musela zasahovat u obelisku na náměstí Republiky, kde původně měly v úterý vyvrcholit oslavy s hráči. 

Je nám líto, video expirovalo.
V Argentině i Maroku vítaly davy národní fotbalové hrdiny

V otevřeném autobusu trvala kvůli davům cesta týmu od svazového sídla na předměstí Buenos Aires do centra metropole přes tři hodiny. Nakonec museli fotbalisté pro závěrečnou část cesty přesednout do vrtulníků.

Rozhodnutí nepokračovat v přesunu autobusem padlo i z bezpečnostních důvodů. Někteří lidé se pokusili během přejezdu kolem mostů skákat na střechu autobusu mezi hráče.

V úterý v nemocnici zemřel mladý fanoušek na následky zranění hlavy, které utrpěl v neděli krátce po finálové výhře nad Francií poté, co během oslav spadl ze střechy domu.

Argentina ovládla mistrovství světa po 36 letech a do ulic Buenos Aires vyrazilo podle policejních odhadů až pět milionů lidí. Tisíce fanoušků přivítaly šampiony už po příletu v noci z pondělí na úterý. Prezident Alberto Fernández vyhlásil na úterý státní svátek, aby si země mohla třetí triumf v historii užít.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články